svetvomne.sk

Karfiol s indickým korením

    

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa120gramov
cícer sterilizovaný240gramov
karfiol560gramov
korenie Garam masala1polievková lyžica
korenie kurkuma1polievková lyžica
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
olej sezamový1polievková lyžica
paradajky sterilizované400gramov
soľ½čajovej lyžičky
voda100mililitrov

1. 

olej sezamový 1 polievková lyžica  korenie kurkuma 1 polievková lyžica  korenie Garam masala 1 polievková lyžica  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky

Na oleji jemne opražíme korenie.

2. 

cibuľa 120 gramov

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Chvíľu cibuľu opekáme.

3. 

paradajky sterilizované 400 gramov  voda 100 mililitrov

Do hrnca pridáme na menšie kúsky nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom. Prilejeme vodu. Premiešame a chvíľu podusíme.

4. 

karfiol 560 gramov  cícer sterilizovaný 240 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a pridáme do omáčky. Pridáme scedený sterilizovaný cícer. Osolíme.

5. 

Zakryjeme a za občasného premiešania dusíme, kým karfiol nezmäkne. Dusíme kým karfiol nezmäkne. Podľa potreby môžeme pridať trošku vody, ak by sa nám rýchlo odparila.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť