svetvomne.sk

Karfiol s indickým korením

     

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa120gramov
Cícer sterilizovaný240gramov
Karfiol560gramov
Korenie garam masala1polievková lyžica
Korenie kurkuma1polievková lyžica
Korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
Olej sezamový1polievková lyžica
Paradajky sterilizované400gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Voda100mililitrov

1. 

olej sezamový 1 PL  korenie kurkuma 1 PL  korenie Garam masala 1 PL  korenie rímska rasca mletá  ½ ČL

Na oleji jemne opražíme korenie.

2. 

cibuľa 120 g

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Chvíľu cibuľu opekáme.

3. 

paradajky sterilizované 400 g  voda 100 ml

Do hrnca pridáme na menšie kúsky nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom. Prilejeme vodu. Premiešame a chvíľu podusíme.

4. 

karfiol 560 g  cícer sterilizovaný 240 g  soľ ½ ČL

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a pridáme do omáčky. Pridáme scedený sterilizovaný cícer. Osolíme.

5. 

Zakryjeme a za občasného premiešania dusíme, kým karfiol nezmäkne. Dusíme kým karfiol nezmäkne. Podľa potreby môžeme pridať trošku vody, ak by sa nám rýchlo odparila.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť