Karfiol s indickým korením
Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.
recept,fotorecept,korenie kurkuma,korenie Garam masala,korenie rímska rasca mletá ,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Vegánske recepty Vegetariánske recepty Indická kuchyňa Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Ázijská kuchyňa Sezóna - Karfiol
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
cícer sterilizovaný | 240 | gramov | |
karfiol | 560 | gramov | |
korenie Garam masala | 1 | polievková lyžica | |
korenie kurkuma | 1 | polievková lyžica | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
olej sezamový | 1 | polievková lyžica | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
olej sezamový 1 polievková lyžica • korenie kurkuma 1 polievková lyžica • korenie Garam masala 1 polievková lyžica • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Na oleji jemne opražíme korenie.
3.
paradajky sterilizované 400 gramov • voda 100 mililitrov
Do hrnca pridáme na menšie kúsky nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom. Prilejeme vodu. Premiešame a chvíľu podusíme.
4.
karfiol 560 gramov • cícer sterilizovaný 240 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a pridáme do omáčky. Pridáme scedený sterilizovaný cícer. Osolíme.
5.
Zakryjeme a za občasného premiešania dusíme, kým karfiol nezmäkne. Dusíme kým karfiol nezmäkne. Podľa potreby môžeme pridať trošku vody, ak by sa nám rýchlo odparila.
Dobrú chuť!