svetvomne.sk

Zapekané zemiaky s lečom

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľa200gramov
Cibuľka jarná
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Lečo sterilizované700gramov
Masť bravčová
Mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
Soľ2čajové lyžičky
Soľ
Vajce slepačie3kusy
Voda
Zemiaky2.5kilogramu
Údenina

1. 

zemiaky 2.5 kg  soľ  voda

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (pretlačíme cez koliesko na krájanie zemiakov na zemiakový šalát).

2. 

cibuľa 200 g  lečo sterilizované 700 g  údenina  cibuľka jarná

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Na spestrenie môžeme použiť aj jarnú cibuľku. Prilejeme lečo aj s nálevom. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú údeninu (párky).

3. 

masť bravčová  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme. Mlieko, vajcia, soľ a korenie dobre rozmiešame a zalejeme zemiakovú zmes. Popicháme vidličkou, aby sa tekutina lepšie vsiakla.

4. 

Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu zapečieme 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť