Zapekané zemiaky s lečom

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.
recept,fotorecept,zemiaky,lečo sterilizované,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
cibuľka jarná | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
lečo sterilizované | 700 315 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 2.5 2300 | kilogramu kcal | |
údenina | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
zemiaky 2.5 kilogramu • soľ • voda
Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (pretlačíme cez koliesko na krájanie zemiakov na zemiakový šalát).

2.
cibuľa 200 gramov • lečo sterilizované 700 gramov • údenina • cibuľka jarná
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Na spestrenie môžeme použiť aj jarnú cibuľku. Prilejeme lečo aj s nálevom. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú údeninu (párky).

3.
masť bravčová • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme. Mlieko, vajcia, soľ a korenie dobre rozmiešame a zalejeme zemiakovú zmes. Popicháme vidličkou, aby sa tekutina lepšie vsiakla.

4.
Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu zapečieme 20 minút.

Dobrú chuť!