svetvomne.sk

Zapekané zemiaky s lečom

    

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
cibuľka jarná-
korenie čierne mleté1čajová lyžička
lečo sterilizované700gramov
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
vajce slepačie3kusy
voda-
zemiaky2.5kilogramu
údenina-

1. 

zemiaky 2.5 kilogramu  soľ  voda

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (pretlačíme cez koliesko na krájanie zemiakov na zemiakový šalát).

2. 

cibuľa 200 gramov  lečo sterilizované 700 gramov  údenina  cibuľka jarná

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Na spestrenie môžeme použiť aj jarnú cibuľku. Prilejeme lečo aj s nálevom. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú údeninu (párky).

3. 

masť bravčová  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme. Mlieko, vajcia, soľ a korenie dobre rozmiešame a zalejeme zemiakovú zmes. Popicháme vidličkou, aby sa tekutina lepšie vsiakla.

4. 

Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu zapečieme 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť