RECEPTY

Zapekané zemiaky s lečom

Zapekané zemiaky s lečom

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.

recept,fotorecept,zemiaky,lečo sterilizované,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

200

88

gramov

kcal

cibuľka jarná

0

??

kcal

korenie čierne mleté

1

17

čajová lyžička

kcal

lečo sterilizované

700

315

gramov

kcal

masť bravčová

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

400

192

mililitrov

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

soľ

0

??

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

0

??

kcal

zemiaky

2.5

2300

kilogramu

kcal

údenina

0

??

kcal

 

Recept

1. 

zemiaky 2.5 kilogramu  soľ  voda

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (pretlačíme cez koliesko na krájanie zemiakov na zemiakový šalát).

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme...

2. 

cibuľa 200 gramov  lečo sterilizované 700 gramov  údenina  cibuľka jarná

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Na spestrenie môžeme použiť aj jarnú cibuľku. Prilejeme lečo aj s nálevom. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú údeninu (párky).

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme...

3. 

masť bravčová  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme. Mlieko, vajcia, soľ a korenie dobre rozmiešame a zalejeme zemiakovú zmes. Popicháme vidličkou, aby sa tekutina lepšie vsiakla.

Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú...

4. 

Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu zapečieme 20 minút.

Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť