RECEPTY

Zemiakovo-baklažánová masala

Zemiakovo-baklažánová masala

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

recept,fotorecept,zemiaky,baklažán,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

Prepustené maslo recept

2

??

polievkové lyžice

kcal

baklažán

300

117

gramov

kcal

cesnak

1

6

strúčik

kcal

cibuľa červená

80

32

gramov

kcal

kokosová múčka

20

120

gramov

kcal

korenie Garam masala

1

18

čajová lyžička

kcal

korenie chilli

¼

4

čajovej lyžičky

kcal

korenie koriander mletý

½

8

čajovej lyžičky

kcal

korenie kurkuma

½

8

čajovej lyžičky

kcal

korenie rímska rasca mletá

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

paradajky

150

38

gramov

kcal

voda

200

0

mililitrov

kcal

voda

0

??

kcal

zemiaky

500

460

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa červená 80 gramov  Prepustené maslo recept 2 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masle.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na...

2. 

korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie Garam masala 1 čajová lyžička  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky

Cibuľu zhrnieme stranou a pridáme koreniny. Chvíľu popražíme.

Cibuľu zhrnieme stranou a pridáme koreniny....

3. 

paradajky 150 gramov  cesnak 1 strúčik

Pridáme pokrájané paradajky a očistený, postrúhaný kúsok cesnaku. 3 minúty podusíme.

Pridáme pokrájané paradajky a očistený,...

4. 

voda 150 mililitrov

Obsah panvice vložíme do mixéra, pridáme vodu a zmixujeme. Vzniknutú pastu vrátime späť do panvice.

Obsah panvice vložíme do mixéra, pridáme vodu...

5. 

zemiaky 500 gramov  baklažán 300 gramov  voda

Pridáme očistené, umyté, na malé kocky pokrájané zemiaky a baklažán pokrájaný tiež na kocky. Premiešame a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou asi 20 minút (do zmäknutia zemiakov). Podľa potreby môžeme podlievať po troške vodou.

Pridáme očistené, umyté, na malé kocky...

6. 

kokosová múčka 20 gramov  voda 50 mililitrov

Kokosovú múčku rozmiešame vo vode, pridáme do pokrmu, premiešame a prevaríme. Môžeme použiť aj kokosové mlieko.

Kokosovú múčku rozmiešame vo vode, pridáme do...

7. 

Masalu podávame ozdobenú čerstvou koriandrovou vňaťou, prípadne ju môžeme do pokrmu v množstve podľa chuti zamiešať, a s ryžou basmati natural, či chlebovou plackou - čapati.

Masalu podávame ozdobenú čerstvou koriandrovou...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť