svetvomne.sk

Zemiakovo-baklažánová masala

    

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Prepustené maslo recept2polievkové lyžice
baklažán300gramov
cesnak1strúčik
cibuľa červená80gramov
kokosová múčka20gramov
korenie Garam masala1čajová lyžička
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
paradajky150gramov
voda200mililitrov
voda-
zemiaky500gramov

1. 

cibuľa červená 80 gramov  Prepustené maslo recept 2 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masle.

2. 

korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie Garam masala 1 čajová lyžička  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky

Cibuľu zhrnieme stranou a pridáme koreniny. Chvíľu popražíme.

3. 

paradajky 150 gramov  cesnak 1 strúčik

Pridáme pokrájané paradajky a očistený, postrúhaný kúsok cesnaku. 3 minúty podusíme.

4. 

voda 150 mililitrov

Obsah panvice vložíme do mixéra, pridáme vodu a zmixujeme. Vzniknutú pastu vrátime späť do panvice.

5. 

zemiaky 500 gramov  baklažán 300 gramov  voda

Pridáme očistené, umyté, na malé kocky pokrájané zemiaky a baklažán pokrájaný tiež na kocky. Premiešame a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou asi 20 minút (do zmäknutia zemiakov). Podľa potreby môžeme podlievať po troške vodou.

6. 

kokosová múčka 20 gramov  voda 50 mililitrov

Kokosovú múčku rozmiešame vo vode, pridáme do pokrmu, premiešame a prevaríme. Môžeme použiť aj kokosové mlieko.

7. 

Masalu podávame ozdobenú čerstvou koriandrovou vňaťou, prípadne ju môžeme do pokrmu v množstve podľa chuti zamiešať, a s ryžou basmati natural, či chlebovou plackou - čapati.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť