Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.
recept,fotorecept,zemiaky,baklažán,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegetariánske recepty › Indická kuchyňa › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Baklažán › Sezóna - Zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
Prepustené maslo recept | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
baklažán | 300 117 | gramov kcal | |
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa červená | 80 32 | gramov kcal | |
kokosová múčka | 20 120 | gramov kcal | |
korenie Garam masala | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
korenie chilli | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie koriander mletý | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie rímska rasca mletá | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
paradajky | 150 38 | gramov kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa červená 80 gramov • Prepustené maslo recept 2 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masle.

2.
korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala 1 čajová lyžička • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ¼ čajovej lyžičky
Cibuľu zhrnieme stranou a pridáme koreniny. Chvíľu popražíme.

3.
paradajky 150 gramov • cesnak 1 strúčik
Pridáme pokrájané paradajky a očistený, postrúhaný kúsok cesnaku. 3 minúty podusíme.

4.
voda 150 mililitrov
Obsah panvice vložíme do mixéra, pridáme vodu a zmixujeme. Vzniknutú pastu vrátime späť do panvice.

5.
zemiaky 500 gramov • baklažán 300 gramov • voda
Pridáme očistené, umyté, na malé kocky pokrájané zemiaky a baklažán pokrájaný tiež na kocky. Premiešame a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou asi 20 minút (do zmäknutia zemiakov). Podľa potreby môžeme podlievať po troške vodou.

6.
kokosová múčka 20 gramov • voda 50 mililitrov
Kokosovú múčku rozmiešame vo vode, pridáme do pokrmu, premiešame a prevaríme. Môžeme použiť aj kokosové mlieko.

7.
Masalu podávame ozdobenú čerstvou koriandrovou vňaťou, prípadne ju môžeme do pokrmu v množstve podľa chuti zamiešať, a s ryžou basmati natural, či chlebovou plackou - čapati.

Dobrú chuť!