svetvomne.sk

Zemiakovo-baklažánová masala

     

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Baklažán300gramov
Cesnak1strúčik
Cibuľa červená80gramov
Kokosová múčka20gramov
Korenie chilli¼čajovej lyžičky
Korenie garam masala1čajová lyžička
Korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
Paradajky150gramov
Voda200mililitrov
Voda
Zemiaky500gramov
Prepustené maslo2polievkové lyžice

1. 

cibuľa červená 80 g  Prepustené maslo recept 2 PL

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masle.

2. 

korenie kurkuma ½ ČL  korenie koriander mletý ½ ČL  korenie Garam masala 1 ČL  korenie chilli ¼ ČL  korenie rímska rasca mletá  ¼ ČL

Cibuľu zhrnieme stranou a pridáme koreniny. Chvíľu popražíme.

3. 

paradajky 150 g  cesnak 1 strúčik

Pridáme pokrájané paradajky a očistený, postrúhaný kúsok cesnaku. 3 minúty podusíme.

4. 

voda 150 ml

Obsah panvice vložíme do mixéra, pridáme vodu a zmixujeme. Vzniknutú pastu vrátime späť do panvice.

5. 

zemiaky 500 g  baklažán 300 g  voda

Pridáme očistené, umyté, na malé kocky pokrájané zemiaky a baklažán pokrájaný tiež na kocky. Premiešame a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou asi 20 minút (do zmäknutia zemiakov). Podľa potreby môžeme podlievať po troške vodou.

6. 

kokosová múčka 20 g  voda 50 ml

Kokosovú múčku rozmiešame vo vode, pridáme do pokrmu, premiešame a prevaríme. Môžeme použiť aj kokosové mlieko.

7. 

Masalu podávame ozdobenú čerstvou koriandrovou vňaťou, prípadne ju môžeme do pokrmu v množstve podľa chuti zamiešať, a s ryžou basmati natural, či chlebovou plackou - čapati.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť