svetvomne.sk

Zemiaky s cícerom

    

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

zemiaky 600 gramov

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

paradajky 200 gramov  orechy kešu natural 50 gramov  cesnak 10 gramov  zázvor koreň 10 gramov

Cesnak a zázvor očistíme. Spolu s paradajkami a orechmi vložíme do mixéra a zmixujeme na pastu.

3. 

maslo 50 gramov

V hrnci necháme na miernom plameni prepustiť maslo.

4. 

cibuľa červená 150 gramov

Cibuľu ošúpeme, najemno pokrájame a opražíme na masle.

5. 

korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½  korenie koriander mletý ¼ gramu  korenie chilli ¼ gramu

Cibuľu zhrnieme na bok hrnca a pridáme koreniny. Chvíľu koreniny popražíme a premiešame s cibuľou.

6. 

Pridáme pripravenú pastu a minútu prehrejeme.

7. 

cícer sterilizovaný 400 gramov

Primiešame scedený cícer.

8. 

Uvarené zemiaky scedíme a zľahka pomačkáme.

9. 

koriander

Zemiaky pridáme do hrnca a vsetko spolu premiešame. Môžeme dochutiť čerstvou koriandrovou vňaťou.

10. 

Kapustové kofty recept  Jablkový korenený šalát recept

Tip na servírovanie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť