svetvomne.sk

Krúpna baba s hubami

     

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cibuľa150gramov
Huby sušené40gramov
Korenie majorán sušený1.5čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Krúpy jačmenné200gramov
Masť bravčová30gramov
Masť bravčová
Soľ1.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie4kusy
Voda600mililitrov
Zemiaky800gramov

1. 

krúpy jačmenné 200 g

Krúpy umyjeme vo vode, scedíme a vložíme do hrnca.

2. 

soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 600 ml

Pridáme soľ, korenie, vodu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Voda sa musí takmer úplne vstrebať.

3. 

huby sušené 40 g

Huby umyjeme a namočíme do vody na 10 minút.

4. 

cibuľa 150 g  masť bravčová 30 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

5. 

Pridáme scedené huby a chvíľu posmažíme.

6. 

Krúpy preložíme do misky, pridáme huby, premiešame a necháme chladnúť.

7. 

zemiaky 800 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemné slížiky.

8. 

vajce slepačie 4 ks  soľ 1 ČL

Do zemiakov primiešame vajíčka a soľ.

9. 

Polovicu zemiakov zmiešame s krúpami.

10. 

masť bravčová

Zmes rozložíme na dobre vymastený plech (42x32 cm).

11. 

korenie majorán sušený 1.5 ČL  cesnak 1 strúčik

Do druhej polovice zemiakov primiešame majorán a očistený prelisovaný cesnak.

12. 

Zemiaky rozotrieme na prvú vrstvu.

13. 

Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

14. 

Pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť