svetvomne.sk

Krúpna baba s hubami

    

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cesnak1strúčik
cibuľa150gramov
huby sušené40gramov
korenie majorán sušený1.5čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
krúpy jačmenné200gramov
masť bravčová30gramov
masť bravčová-
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy
voda600mililitrov
zemiaky800gramov

1. 

krúpy jačmenné 200 gramov

Krúpy umyjeme vo vode, scedíme a vložíme do hrnca.

2. 

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 600 mililitrov

Pridáme soľ, korenie, vodu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Voda sa musí takmer úplne vstrebať.

3. 

huby sušené 40 gramov

Huby umyjeme a namočíme do vody na 10 minút.

4. 

cibuľa 150 gramov  masť bravčová 30 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

5. 

Pridáme scedené huby a chvíľu posmažíme.

6. 

Krúpy preložíme do misky, pridáme huby, premiešame a necháme chladnúť.

7. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemné slížiky.

8. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ 1 čajová lyžička

Do zemiakov primiešame vajíčka a soľ.

9. 

Polovicu zemiakov zmiešame s krúpami.

10. 

masť bravčová

Zmes rozložíme na dobre vymastený plech (42x32 cm).

11. 

korenie majorán sušený 1.5 čajovej lyžičky  cesnak 1 strúčik

Do druhej polovice zemiakov primiešame majorán a očistený prelisovaný cesnak.

12. 

Zemiaky rozotrieme na prvú vrstvu.

13. 

Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

14. 

Pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť