Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.
recept,fotorecept,krúpy jačmenné,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
huby sušené | 40 50 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 1.5 16 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
krúpy jačmenné | 200 ?? | gramov kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 600 1326 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept

2.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 600 mililitrov
Pridáme soľ, korenie, vodu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Voda sa musí takmer úplne vstrebať.



5.
Pridáme scedené huby a chvíľu posmažíme.

6.
Krúpy preložíme do misky, pridáme huby, premiešame a necháme chladnúť.



9.
Polovicu zemiakov zmiešame s krúpami.


11.
korenie majorán sušený 1.5 čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik
Do druhej polovice zemiakov primiešame majorán a očistený prelisovaný cesnak.

12.
Zemiaky rozotrieme na prvú vrstvu.

13.
Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

14.
Pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!