Granadír
Vynikajúci jednoduchý granadír či granadír pochod, granadír marš, alebo len cestoviny so zemiakmi. Na jeho prípravu môžeme použiť varené zemiaky či cestoviny, ktoré nám zvýšili pri príprave iného pokrmu, alebo si uvaríme čerstvé.
recept,fotorecept,zemiaky,cestoviny - Fliačky,paprika červená mletá,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 400 | gramov | |
cibuľa | 300 | gramov | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 0 | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 0 | ||
zemiaky | 1200 | gramov |
Recept
1. Príprava zemiakov
zemiaky 1200 gramov • soľ • voda
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme.
2. Príprava cestovín
cestoviny - Fliačky 400 gramov • soľ • voda
Cestoviny - kolienka, vretienka, fliačky a podobne uvaríme v osolenej vode. Cestoviny scedíme z vody.
3. Príprava cibule
cibuľa 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Po osmažení odstavíme z ohňa a primiešame soľ a mletú červenú papriku. Zemiaky zmiešame s cestovinami, primiešame paprikovú cibuľu. Zmes dôkladne zmiešame, ale ľahko, aby sme nerozbili zemiaky.
4. Podávame 1.
Takto pripravený granadír môžeme hneď servírovať, teplý, s kyslou sterilizovanou zeleninou.
5. Zapekáme
Granadír vložíme do hlbšieho pekáča a v rúre na strednom stupni zapečieme cca 30 minút.
6. Podávame 2.
Granadír podávame zapečený so sterilizovanou kyslou uhorkou.
Dobrú chuť!