RECEPTY

Granadír

Granadír

Vynikajúci jednoduchý granadír či granadír pochod, granadír marš, alebo len cestoviny so zemiakmi. Na jeho prípravu môžeme použiť varené zemiaky či cestoviny, ktoré nám zvýšili pri príprave iného pokrmu, alebo si uvaríme čerstvé.

recept,fotorecept,zemiaky,cestoviny - Fliačky,paprika červená mletá,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cestoviny - Fliačky400gramov
cibuľa300gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ0
soľ1čajová lyžička
voda0
zemiaky1200gramov

 

Recept

1. Príprava zemiakov

zemiaky 1200 gramov  soľ  voda

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme.

2. Príprava cestovín

cestoviny - Fliačky 400 gramov  soľ  voda

Cestoviny - kolienka, vretienka, fliačky a podobne uvaríme v osolenej vode. Cestoviny scedíme z vody.

3. Príprava cibule

cibuľa 300 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Po osmažení odstavíme z ohňa a primiešame soľ a mletú červenú papriku. Zemiaky zmiešame s cestovinami, primiešame paprikovú cibuľu. Zmes dôkladne zmiešame, ale ľahko, aby sme nerozbili zemiaky.

4. Podávame 1.

Takto pripravený granadír môžeme hneď servírovať, teplý, s kyslou sterilizovanou zeleninou.

5. Zapekáme

Granadír vložíme do hlbšieho pekáča a v rúre na strednom stupni zapečieme cca 30 minút.

6. Podávame 2.

Granadír podávame zapečený so sterilizovanou kyslou uhorkou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť