svetvomne.sk

Rajbanička - cestovina do polievky

Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
múka hrubá125gramov
vajce slepačie60gramov

1. 

vajce slepačie 60 g  múka hrubá 125 g

Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme podľa veľkosti vajíčka. Ak je malé múky dáme menej, ak veľké viac.

2. 

Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a opäť ho premiesime.

3. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné tvrdé halušky.

4. 

Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

5. 

Pripravenú cestovinu nasypeme do uvarenej polievky a chvíľu povaríme. Použijeme množstvo podľa potreby. Ostatnú cestovinu - rajbaničku si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju pridať do inej polievky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť