Rajbanička - cestovina do polievky
![Rajbanička - cestovina do polievky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000920/img_sk_4x3/rajbanicka-cestovina-do-polievky_00180.jpg)
Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.
recept,fotorecept,vajce slepačie,múka hrubá,Závarky do polievok,Bezlaktózové
Závarky do polievok
Recept
1.
vajce slepačie 60 gramov • múka hrubá 125 gramov
Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme podľa veľkosti vajíčka. Ak je malé múky dáme menej, ak veľké viac.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000920/small/IMG_3726w.jpg)
2.
Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a opäť ho premiesime.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000920/small/IMG_3729w.jpg)
3.
Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné tvrdé halušky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000920/small/IMG_3732w.jpg)
4.
Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000920/small/IMG_3733w1.jpg)
5.
Pripravenú cestovinu nasypeme do uvarenej polievky a chvíľu povaríme. Použijeme množstvo podľa potreby. Ostatnú cestovinu - rajbaničku si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju pridať do inej polievky.
Dobrú chuť!