svetvomne.sk

Rajbanička - cestovina do polievky

Rajbanička - cestovina do polievky

    

Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

vajce slepačie 60 gramov  múka hrubá 125 gramov

Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme podľa veľkosti vajíčka. Ak je malé múky dáme menej, ak veľké viac.

2. 

Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a opäť ho premiesime.

3. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné tvrdé halušky.

4. 

Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

5. 

Pripravenú cestovinu nasypeme do uvarenej polievky a chvíľu povaríme. Použijeme množstvo podľa potreby. Ostatnú cestovinu - rajbaničku si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju pridať do inej polievky.

Dobrú chuť!

múka hrubá125gramov
vajce slepačie60gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť