svetvomne.sk

Rajbanička - cestovina do polievky

     

Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Múka hrubá125gramov
Vajce slepačie60gramov

1. 

vajce slepačie 60 g  múka hrubá 125 g

Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme podľa veľkosti vajíčka. Ak je malé múky dáme menej, ak veľké viac.

2. 

Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a opäť ho premiesime.

3. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné tvrdé halušky.

4. 

Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

5. 

Pripravenú cestovinu nasypeme do uvarenej polievky a chvíľu povaríme. Použijeme množstvo podľa potreby. Ostatnú cestovinu - rajbaničku si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju pridať do inej polievky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť