RECEPTY

Rajbanička - cestovina do polievky

Rajbanička - cestovina do polievky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.

recept,fotorecept,vajce slepačie,múka hrubá,Závarky do polievok,Bezlaktózové

Závarky do polievok

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

múka hrubá

125

437

gramov

kcal

vajce slepačie

60

96

gramov

kcal

 

Recept

1. 

vajce slepačie 60 gramov  múka hrubá 125 gramov

Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme podľa veľkosti vajíčka. Ak je malé múky dáme menej, ak veľké viac.

Zmiešame múku a vajce. Množstvo múky upravíme...

2. 

Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a opäť ho premiesime.

Vypracujeme tuhé cesto. Cesto necháme chvíľu...

3. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné tvrdé halušky.

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle na drobné...

4. 

Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

Rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a...

5. 

Pripravenú cestovinu nasypeme do uvarenej polievky a chvíľu povaríme. Použijeme množstvo podľa potreby. Ostatnú cestovinu - rajbaničku si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju pridať do inej polievky.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť