RECEPTY

Hubová praženica

Hubová praženica

Vyberte sa na jeseň skoro ráno do lesa a potom si pripravte chutné raňajky.

recept,fotorecept,huby lesné Hríb dubový (Dubák),cibuľa,vajce slepačie,Vajíčkové raňajky,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Vajíčkové raňajky

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
huby lesné Hríb dubový (Dubák)400gramov
korenie rasca drvená1.5čajovej lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie6kusov
voda20mililitrov

 

Recept

1. Zbierame huby

Vyberieme sa skoro ráno do lesa a nazbierame chutné dubáky, prípadne nejaké tie masliaky či suchohríby. Doma huby znovu prekontrolujeme a v prípade akýchkoľvek pochybností o ich jedlosti či nejedlosti si radšej zo sporných kúskov praženicu nepripravujeme.

2. Spracovanie húb

huby lesné Hríb dubový (Dubák) 400 gramov

Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

3. Základ pod huby

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji.

4. Dusíme huby

korenie rasca drvená 1.5 čajovej lyžičky  soľ 1.5 čajovej lyžičky  voda 20 mililitrov

Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

5. Hubová praženica

vajce slepačie 6 kusov

Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies