svetvomne.sk

Hubová praženica

     

Vyberte sa na jeseň skoro ráno do lesa a potom si pripravte chutné raňajky.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa100gramov
Huby lesné hríb dubový (dubák)400gramov
Korenie rasca drvená1.5čajovej lyžičky
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Soľ1.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie6kusov
Voda20mililitrov

1. Zbierame huby

Vyberieme sa skoro ráno do lesa a nazbierame chutné dubáky, prípadne nejaké tie masliaky či suchohríby. Doma huby znovu prekontrolujeme a v prípade akýchkoľvek pochybností o ich jedlosti či nejedlosti si radšej zo sporných kúskov praženicu nepripravujeme.

Zbierame huby

2. Spracovanie húb

huby lesné Hríb dubový (Dubák) 400 g

Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

Spracovanie húb

3. Základ pod huby

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji.

Základ pod huby

4. Dusíme huby

korenie rasca drvená 1.5 ČL  soľ 1.5 ČL  voda 20 ml

Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

Dusíme huby

5. Hubová praženica

vajce slepačie 6 ks

Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.

Hubová praženica

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť