Hubová praženica
Vyberte sa na jeseň skoro ráno do lesa a potom si pripravte chutné raňajky.
recept,fotorecept,huby lesné Hríb dubový (Dubák),cibuľa,vajce slepačie,Vajíčkové raňajky,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vajíčkové raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
huby lesné Hríb dubový (Dubák) | 400 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1.5 | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 20 | mililitrov |
Recept
1. Zbierame huby
Vyberieme sa skoro ráno do lesa a nazbierame chutné dubáky, prípadne nejaké tie masliaky či suchohríby. Doma huby znovu prekontrolujeme a v prípade akýchkoľvek pochybností o ich jedlosti či nejedlosti si radšej zo sporných kúskov praženicu nepripravujeme.
2. Spracovanie húb
huby lesné Hríb dubový (Dubák) 400 gramov
Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.
3. Základ pod huby
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji.
4. Dusíme huby
korenie rasca drvená 1.5 čajovej lyžičky • soľ 1.5 čajovej lyžičky • voda 20 mililitrov
Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.
5. Hubová praženica
vajce slepačie 6 kusov
Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.
Dobrú chuť!