svetvomne.sk

Hubová praženica

    

Vyberte sa na jeseň skoro ráno do lesa a potom si pripravte chutné raňajky.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa100gramov
huby lesné Hríb dubový (Dubák)400gramov
korenie rasca drvená1.5čajovej lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie6kusov
voda20mililitrov

1. Zbierame huby

Vyberieme sa skoro ráno do lesa a nazbierame chutné dubáky, prípadne nejaké tie masliaky či suchohríby. Doma huby znovu prekontrolujeme a v prípade akýchkoľvek pochybností o ich jedlosti či nejedlosti si radšej zo sporných kúskov praženicu nepripravujeme.

Zbierame huby

2. Spracovanie húb

huby lesné Hríb dubový (Dubák) 400 gramov

Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

Spracovanie húb

3. Základ pod huby

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji.

Základ pod huby

4. Dusíme huby

korenie rasca drvená 1.5 čajovej lyžičky  soľ 1.5 čajovej lyžičky  voda 20 mililitrov

Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

Dusíme huby

5. Hubová praženica

vajce slepačie 6 kusov

Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.

Hubová praženica

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť