Šunkovo-cibuľové volské oko
Podávame s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,cibuľa,šunka bravčová dusená,vajce slepačie,Vajíčkové raňajky,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vajíčkové raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
vajce slepačie | 8 | kusov | |
šunka bravčová dusená | 250 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a dáme na panvicu s trochou horúceho oleja. Chvíľu opekáme.
3.
vajce slepačie 8 kusov • soľ
Na šunku pokladieme rozbité vajíčka s neporušeným žĺtkom. Osolíme, zakryjeme a necháme vajíčka stuhnúť.
4.
Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou. Pokrájame, prípadne povykrajujeme kolieska-volské oká(v tomto prípade nám ostanú zvyšky bielka so šunkou) a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!