Šunkovo-cibuľové volské oko

Podávame s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,cibuľa,šunka bravčová dusená,vajce slepačie,Vajíčkové raňajky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Vajíčkové raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 8 704 | kusov kcal | |
šunka bravčová dusená | 250 260 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a dáme na panvicu s trochou horúceho oleja. Chvíľu opekáme.


3.
vajce slepačie 8 kusov • soľ
Na šunku pokladieme rozbité vajíčka s neporušeným žĺtkom. Osolíme, zakryjeme a necháme vajíčka stuhnúť.

4.
Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou. Pokrájame, prípadne povykrajujeme kolieska-volské oká(v tomto prípade nám ostanú zvyšky bielka so šunkou) a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!