svetvomne.sk

Talianska kuchyňa

 
Špagety all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hráškové rizoto

Chutné krémove rizoto s hráškom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zapekané gnocchi s lososom

Zemiakové "halušky" zapečené s kúskami lososa a bešamelom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Gnocchi so syrom Pecorino

Zemiakové "halušky" s omáčkou zo syru Pecorino a smotany. Gnocchi si môžete kúpiť a uvariť jednoducho za pár minút vo vode, alebo pripraviť domáce, podľa nášho receptu, ktorý tiež nájdete na tejto stránke.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Šafránové rizoto

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kura Cacciatore

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Špagety Carbonara

Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Rizoto so syrom Pecorino

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Hubové rizoto s kuriatkami

Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Syrovo-šunkové cestoviny Bucatini

Krémové cestoviny s jemnou syrovou omáčkou a šunkovými prúžkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Pesto z medvedieho cesnaku

200 gramov skvelej, hustej, pikantnej omáčky. Pesto z medvedieho cesnaku je plné vitamínov a v chladničke vám, po zaliatí trochou olivového oleja, vydrží niekoľko mesiacov. Vhodné je na ochutenie cestovín, do šalátov, alebo si ho pridajte do rôznych jedál podľa chuti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Hydinové rizoto

Ľahké a chutné jedlo, ktoré chutí všetkým.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť