Pripravte si vynikajúce cestoviny s konzervovaným tuniakom, sviežim citrónom a kaparmi v domácich podmienkach ako od profesionáneho kuchára niekde v srdci Talianska. Kvalitné suroviny pomôžu dosiahnúť dokonalý výsledok.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Nádherne voňajúca hustá omáčka jemne pikantnej chuti. V kuchyni má rôzne možnosti uplatnenia, najčastejšie s cestovinami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Pozrite ako jednoducho sa dá pripraviť vizuálne a chuťovo zaujímavý pokrm zo surovín ktoré každý pozná a zbožňuje. Napriek tomu s týmto receptom uspejete pri romantickej večeri, rodinnom obede aj u detí.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
stredná
Tradičný taliansky krémový dezert.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Zemiakové "halušky" zapečené s kúskami lososa a bešamelom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky. Jednoducho "Spaghetti al Pesto Genovese".
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Krémové cestoviny s jemnou syrovou omáčkou a šunkovými prúžkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná