RECEPTY

Špagety all'Amatriciana

Špagety all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)

recept,fotorecept,paradajky,Bravčový lalok - Guanciale,syr Pecorino,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Bravčový lalok - Guanciale30gramov
cestoviny - Špagety140gramov
chilli vločky1štipka
cibuľa60gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky200gramov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
syr Pecorino20gramov
voda1.5litra
víno biele suché100mililitrov

 

Recept

1. 

cestoviny - Špagety 140 gramov  voda 1.5 litra  soľ 1 čajová lyžička

Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.

2. 

Bravčový lalok - Guanciale 30 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice

Na troche oleja speníme na malé kocky nakrájanú slaninu mierne dozlatova.

3. 

cibuľa 60 gramov

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme do sklovita.

4. 

paradajky 200 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  chilli vločky 1 štipka

Do panvice pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Okoreníme a premiešame.

5. 

víno biele suché 100 mililitrov

Zmes podlejeme bielym vínom. Tekutina sa nám postupne odparí, omáčka sa zredukuje a získa farbu po rajčinách.

6. 

Takmer uvarené cestoviny pridáme do panvice spolu s trochou vody v ktorej sa varili. Špagety (alebo bucatini) dobre obalíme v omáčke a dovaríme. Prípadne dochutíme soľou.

7. 

petržlenová vňať 2 polievkové lyžice

Odstavíme z ohrevu a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

8. 

syr Pecorino 20 gramov

Servírujeme posypané hoblinkami tvrdého zrejúceho syru.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies