svetvomne.sk

Špagety s bazalkovým pestom

    

Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky. Jednoducho "Spaghetti al Pesto Genovese".

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bazalka30lístkov
cesnak1strúčik
cestoviny - Špagety300gramov
olej olivový60mililitrov
orechy píniové10gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ1štipka
syr Parmezán30gramov
syr Pecorino15gramov

1. Príprava špagiet

cestoviny - Špagety 300 gramov  soľ 2 čajové lyžičky

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda vrieť, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

2. Príprava pesta

orechy píniové 10 gramov

Na panvici opražíme piniové orechy do zlatova.

Príprava pesta

3. Zmixujeme bazalku a orechy

bazalka 30 lístkov

V elektrickom mixéry rozdrvíme orechy. Pridáme lístky čerstvej bazalky, mixovaním premiešame.

Zmixujeme bazalku a orechy

4. Pesto

syr Parmezán 30 gramov  syr Pecorino 15 gramov  cesnak 1 strúčik  olej olivový 60 mililitrov  soľ 1 štipka

Primixujeme strúhaný syr, cesnak a olivový olej. Ak by bolo pesto príliš husté, rozriedime ho priliatím oleja.

Pesto

5. 

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripraveným pestom. Podávame porcie posypané postrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť