Špagety s bazalkovým pestom
Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky. Jednoducho "Spaghetti al Pesto Genovese".
recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,orechy píniové,bazalka,syr Parmezán,syr Pecorino,cesnak,olej olivový,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 30 | lístkov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cestoviny - Špagety | 300 | gramov | |
olej olivový | 60 | mililitrov | |
orechy píniové | 10 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1 | štipka | |
syr Parmezán | 30 | gramov | |
syr Pecorino | 15 | gramov |
Recept
1. Príprava špagiet
cestoviny - Špagety 300 gramov • soľ 2 čajové lyžičky
Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda vrieť, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.
3. Zmixujeme bazalku a orechy
bazalka 30 lístkov
V elektrickom mixéry rozdrvíme orechy. Pridáme lístky čerstvej bazalky, mixovaním premiešame.
4. Pesto
syr Parmezán 30 gramov • syr Pecorino 15 gramov • cesnak 1 strúčik • olej olivový 60 mililitrov • soľ 1 štipka
Primixujeme strúhaný syr, cesnak a olivový olej. Ak by bolo pesto príliš husté, rozriedime ho priliatím oleja.
5.
Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripraveným pestom. Podávame porcie posypané postrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!