RECEPTY

Špagety s bazalkovým pestom

Špagety s bazalkovým pestom

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky. Jednoducho "Spaghetti al Pesto Genovese".

recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,orechy píniové,bazalka,syr Parmezán,syr Pecorino,cesnak,olej olivový,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka30lístkov
cesnak1strúčik
cestoviny - Špagety300gramov
olej olivový60mililitrov
orechy píniové10gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ1štipka
syr Parmezán30gramov
syr Pecorino15gramov

 

Recept

1. Príprava špagiet

cestoviny - Špagety 300 gramov  soľ 2 čajové lyžičky

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda vrieť, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

2. Príprava pesta

orechy píniové 10 gramov

Na panvici opražíme piniové orechy do zlatova.

Na panvici opražíme piniové orechy do zlatova. ...

3. Zmixujeme bazalku a orechy

bazalka 30 lístkov

V elektrickom mixéry rozdrvíme orechy. Pridáme lístky čerstvej bazalky, mixovaním premiešame.

V elektrickom mixéry rozdrvíme orechy. Pridáme...

4. Pesto

syr Parmezán 30 gramov  syr Pecorino 15 gramov  cesnak 1 strúčik  olej olivový 60 mililitrov  soľ 1 štipka

Primixujeme strúhaný syr, cesnak a olivový olej. Ak by bolo pesto príliš husté, rozriedime ho priliatím oleja.

Primixujeme strúhaný syr, cesnak a olivový...

5. 

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripraveným pestom. Podávame porcie posypané postrúhaným parmezánom.

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu,...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť