RECEPTY

Mliečna šošovicová polievka

Mliečna šošovicová polievka

Klasická mliečna šošovicová polievka so zemiakmi. Polievku obľubujú nielen dospelí, ktorí si ju môžu prichutiť octom, ale aj deti. Pri príprave polievky pre tých najmenších varíme polievku bez soli.

recept,fotorecept,zemiaky,šošovica sterilizovaná,mlieko plnotučné 3,5%,smotana kyslá (14-18% tuku),Strukovinové polievky,Jedlá pre deti

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
maslo30gramov
mlieko plnotučné 3,5%800mililitrov
múka hladká50gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1čajová lyžička
voda750mililitrov
zemiaky250gramov
šošovica sterilizovaná500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 250 gramov  voda 750 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Očistené, umyté zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody. Pridáme soľ a rascu.

2. 

šošovica sterilizovaná 500 gramov

Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú šošovicu bez nálevu. Pokiaľ varíme polievku zo sušenej šošovice tú najprv uvaríme, zvlášť v hrnci, do mäkka.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 800 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  múka hladká 50 gramov

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame zátrepku. Potom hrniec vrátime na sporák a polievku krátko prevaríme.

4. 

maslo 30 gramov

Nakoniec pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

5. 

Polievku podávame ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Chutná je s chlebíkom natretým maslom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies