svetvomne.sk

Lusková smotanová polievka

     

Mliečna polievka zo zelených fazuľových strukov (luskov) so zemiakmi. Porcie polievky si dochutíme octom, alebo citrónovou šťavou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Fazuľové struky (lusky)400gramov
Mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
Múka hladká2polievkové lyžice
Smotana na varenie (10-12% tuku)500mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Voda250mililitrov
Zemiaky400gramov

1. 

zemiaky 400 g  voda 250 ml  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

fazuľové struky (lusky) 400 g  cukor kryštálový 1 ČL

Fazuľové struky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a v slanej vode povaríme asi 10 minút. Scedíme. Lusky pridáme k zemiakom. Jemne prisladíme. (Na polievku môžeme použiť aj sterilizované, či zmrazené fazuľové struky).

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  múka hladká 2 PL

V mlieku rozmiešame múku.

4. 

smotana na varenie (10-12% tuku) 500 ml

Zátrepku prilejeme k zelenine, pridáme smotanu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť