svetvomne.sk

Lusková smotanová polievka

    

Mliečna polievka zo zelených fazuľových strukov (luskov) so zemiakmi. Porcie polievky si dochutíme octom, alebo citrónovou šťavou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
fazuľové struky (lusky)400gramov
mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
smotana na varenie (10-12% tuku)500mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda250mililitrov
zemiaky400gramov

1. 

zemiaky 400 gramov  voda 250 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

fazuľové struky (lusky) 400 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Fazuľové struky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a v slanej vode povaríme asi 10 minút. Scedíme. Lusky pridáme k zemiakom. Jemne prisladíme. (Na polievku môžeme použiť aj sterilizované, či zmrazené fazuľové struky).

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  múka hladká 2 polievkové lyžice

V mlieku rozmiešame múku.

4. 

smotana na varenie (10-12% tuku) 500 mililitrov

Zátrepku prilejeme k zelenine, pridáme smotanu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť