RECEPTY

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,fazuľa červená sterilizovaná,Zeleninové polievky,Slovenská kuchyňa,Bezlepkové

Zeleninové polievky

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa140gramov
fazuľa červená sterilizovaná250gramov
kapusta kvasená600gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová40gramov
olej slnečnicový-
slanina prerastená140gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)-
soľ-
voda1liter
zemiaky4kusy

 

Recept

1. 

zemiaky 4 kusy

Štyri kusy stredne veľkých zemiakov povaríme 10 minút vo vode.

2. 

olej slnečnicový

Alobal potrieme olejom, položíme naň zemiaky, zabalíme a dáme piecť do rúry na najvyšší stupeň rovno na mriežku. Pečieme asi 30-45 minút.

3. 

masť bravčová 40 gramov

V hrnci rozpustíme masť.

4. 

cibuľa 140 gramov  slanina prerastená 140 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a pridáme k masti. Osmažíme a pridáme nakrájanú slaninu. Slaninku s cibuľou chvíľu spolu opekáme.

5. 

kapusta kvasená 600 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 1 liter

Pridáme vyžmýkanú kapustu, korenie a vodu. Premiešame a varíme 15 minút pod pokrievkou.

6. 

fazuľa červená sterilizovaná 250 gramov

Pridáme scedenú fazuľu z konzervy a premiešame.

7. 

cesnak 4 strúčiky  soľ

Nakoniec pretlačíme do polievky očistený cesnak a podľa chuti dosolíme.

8. 

Upečené zemiaky vyberieme z rúry.

9. 

Zemiak pomocou vidličiek roztrhneme...

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku)

...a položíme do polievky. Môžeme podávať aj s lyžičkou kyslej smotany.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies