svetvomne.sk

Hovädzí kotlíkový guláš

     

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak30gramov
Cibuľa2kilogramy
Horčica plnotučná1polievková lyžica
Hovädzie zadné2.5kilogramu
Korenie rasca mletá2čajové lyžičky
Korenie čierne mleté2čajové lyžičky
Masť bravčová125gramov
Paprika350gramov
Paprika červená mletá4čajové lyžičky
Paradajkový pretlak500mililitrov
Soľ4čajové lyžičky
Voda4.5litra
Zemiaky500gramov

1. 

cibuľa 2 kg

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

2. 

paprika 350 g

Papriky umyjeme, vyčistíme a pokrájame na rezančeky.

3. 

cesnak 30 g

Očistíme strúčiky cesnaku a pokrájame na plátky.

4. 

zemiaky 500 g

Zemiaky ošúpeme, jeden necháme v celku a ostatné pokrájame na kocky.

5. 

hovädzie zadné 2.5 kg

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

6. 

masť bravčová 125 g

Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).

7. 

Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.

8. 

Pridáme mäso.

9. 

soľ 4 ČL

Osolíme a miešame pokiaľ sa všetky kúsky mäsa zatiahnu (15 minút).

10. 

voda 4.5 l

Prilejeme vodu. Pridáme postrúhaný zemiak (ten čo sme si nechali v celku),

11. 

...ostatné zemiaky, cesnak...

12. 

...a papriku.

13. 

paprika červená mletá 4 ČL  korenie rasca mletá 2 ČL  korenie čierne mleté 2 ČL

Prisypeme koreniny. Rozmiešame...

14. 

paradajkový pretlak 500 ml  horčica plnotučná 1 PL

...a pridáme pretlak a horčicu.

15. 

Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť