Hovädzí kotlíkový guláš

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.
recept,fotorecept,cibuľa,zemiaky,hovädzie zadné,paprika červená mletá,paradajkový pretlak,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 30 33 | gramov kcal | |
cibuľa | 2 880 | kilogramy kcal | |
horčica plnotučná | 1 19 | polievková lyžica kcal | |
hovädzie zadné | 2.5 3625 | kilogramu kcal | |
korenie rasca mletá | 2 34 | čajové lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | 2 34 | čajové lyžičky kcal | |
masť bravčová | 125 1120 | gramov kcal | |
paprika | 350 56 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 4 63 | čajové lyžičky kcal | |
paradajkový pretlak | 500 340 | mililitrov kcal | |
soľ | 4 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 4.5 0 | litra kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept





6.
masť bravčová 125 gramov
Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).

7.
Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.

8.
Pridáme mäso.



11.
...ostatné zemiaky, cesnak...

12.
...a papriku.

13.
paprika červená mletá 4 čajové lyžičky • korenie rasca mletá 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 2 čajové lyžičky
Prisypeme koreniny. Rozmiešame...

14.
paradajkový pretlak 500 mililitrov • horčica plnotučná 1 polievková lyžica
...a pridáme pretlak a horčicu.

15.
Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).

Dobrú chuť!