svetvomne.sk

Hovädzí kotlíkový guláš

Hovädzí kotlíkový guláš

    

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

1. 

cibuľa 2 kilogramy

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

2. 

paprika 350 gramov

Papriky umyjeme, vyčistíme a pokrájame na rezančeky.

3. 

cesnak 30 gramov

Očistíme strúčiky cesnaku a pokrájame na plátky.

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, jeden necháme v celku a ostatné pokrájame na kocky.

5. 

hovädzie zadné 2.5 kilogramu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

6. 

masť bravčová 125 gramov

Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).

7. 

Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.

8. 

Pridáme mäso.

9. 

soľ 4 čajové lyžičky

Osolíme a miešame pokiaľ sa všetky kúsky mäsa zatiahnu (15 minút).

10. 

voda 4.5 litra

Prilejeme vodu. Pridáme postrúhaný zemiak (ten čo sme si nechali v celku),

11. 

...ostatné zemiaky, cesnak...

12. 

...a papriku.

13. 

paprika červená mletá 4 čajové lyžičky  korenie rasca mletá 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 2 čajové lyžičky

Prisypeme koreniny. Rozmiešame...

14. 

paradajkový pretlak 500 mililitrov  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

...a pridáme pretlak a horčicu.

15. 

Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).

Dobrú chuť!

cesnak30gramov
cibuľa2kilogramy
horčica plnotučná1polievková lyžica
hovädzie zadné2.5kilogramu
korenie rasca mletá2čajové lyžičky
korenie čierne mleté2čajové lyžičky
masť bravčová125gramov
paprika350gramov
paprika červená mletá4čajové lyžičky
paradajkový pretlak500mililitrov
soľ4čajové lyžičky
voda4.5litra
zemiaky500gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť