svetvomne.sk

Hovädzí kotlíkový guláš

    

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cesnak30gramov
cibuľa2kilogramy
horčica plnotučná1polievková lyžica
hovädzie zadné2.5kilogramu
korenie rasca mletá2čajové lyžičky
korenie čierne mleté2čajové lyžičky
masť bravčová125gramov
paprika350gramov
paprika červená mletá4čajové lyžičky
paradajkový pretlak500mililitrov
soľ4čajové lyžičky
voda4.5litra
zemiaky500gramov

1. 

cibuľa 2 kilogramy

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

2. 

paprika 350 gramov

Papriky umyjeme, vyčistíme a pokrájame na rezančeky.

3. 

cesnak 30 gramov

Očistíme strúčiky cesnaku a pokrájame na plátky.

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, jeden necháme v celku a ostatné pokrájame na kocky.

5. 

hovädzie zadné 2.5 kilogramu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

6. 

masť bravčová 125 gramov

Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).

7. 

Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.

8. 

Pridáme mäso.

9. 

soľ 4 čajové lyžičky

Osolíme a miešame pokiaľ sa všetky kúsky mäsa zatiahnu (15 minút).

10. 

voda 4.5 litra

Prilejeme vodu. Pridáme postrúhaný zemiak (ten čo sme si nechali v celku),

11. 

...ostatné zemiaky, cesnak...

12. 

...a papriku.

13. 

paprika červená mletá 4 čajové lyžičky  korenie rasca mletá 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 2 čajové lyžičky

Prisypeme koreniny. Rozmiešame...

14. 

paradajkový pretlak 500 mililitrov  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

...a pridáme pretlak a horčicu.

15. 

Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť