RECEPTY

Hovädzí kotlíkový guláš

Hovädzí kotlíkový guláš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

recept,fotorecept,cibuľa,zemiaky,hovädzie zadné,paprika červená mletá,paradajkový pretlak,Hovädzie mäso,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak

30

33

gramov

kcal

cibuľa

2

880

kilogramy

kcal

horčica plnotučná

1

19

polievková lyžica

kcal

hovädzie zadné

2.5

3625

kilogramu

kcal

korenie rasca mletá

2

34

čajové lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

2

34

čajové lyžičky

kcal

masť bravčová

125

1120

gramov

kcal

paprika

350

56

gramov

kcal

paprika červená mletá

4

63

čajové lyžičky

kcal

paradajkový pretlak

500

340

mililitrov

kcal

soľ

4

0

čajové lyžičky

kcal

voda

4.5

0

litra

kcal

zemiaky

500

460

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 2 kilogramy

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame....

2. 

paprika 350 gramov

Papriky umyjeme, vyčistíme a pokrájame na rezančeky.

Papriky umyjeme, vyčistíme a pokrájame na...

3. 

cesnak 30 gramov

Očistíme strúčiky cesnaku a pokrájame na plátky.

Očistíme strúčiky cesnaku a pokrájame na...

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, jeden necháme v celku a ostatné pokrájame na kocky.

Zemiaky ošúpeme, jeden necháme v celku a...

5. 

hovädzie zadné 2.5 kilogramu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky....

6. 

masť bravčová 125 gramov

Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).

Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať,...

7. 

Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.

Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá....

8. 

Pridáme mäso.

Pridáme mäso....

9. 

soľ 4 čajové lyžičky

Osolíme a miešame pokiaľ sa všetky kúsky mäsa zatiahnu (15 minút).

Osolíme a miešame pokiaľ sa všetky kúsky...

10. 

voda 4.5 litra

Prilejeme vodu. Pridáme postrúhaný zemiak (ten čo sme si nechali v celku),

Prilejeme vodu. Pridáme postrúhaný zemiak (ten...

11. 

...ostatné zemiaky, cesnak...

...ostatné zemiaky, cesnak......

12. 

...a papriku.

...a papriku....

13. 

paprika červená mletá 4 čajové lyžičky  korenie rasca mletá 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 2 čajové lyžičky

Prisypeme koreniny. Rozmiešame...

Prisypeme koreniny. Rozmiešame......

14. 

paradajkový pretlak 500 mililitrov  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

...a pridáme pretlak a horčicu.

...a pridáme pretlak a horčicu....

15. 

Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).

Za miešania podľa potreby, varíme pod...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť