svetvomne.sk

Hovädzí kotlíkový guláš

     

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

4 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Cesnak30gramov
Cibuľa2kilogramy
Horčica plnotučná1polievková lyžica
Hovädzie zadné2.5kilogramu
Korenie rasca mletá2čajové lyžičky
Korenie čierne mleté2čajové lyžičky
Masť bravčová125gramov
Paprika350gramov
Paprika červená mletá4čajové lyžičky
Paradajkový pretlak500mililitrov
Soľ4čajové lyžičky
Voda4.5litra
Zemiaky500gramov

1. 

cibuľa 2 kg

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

2. 

paprika 350 g

Papriky umyjeme, vyčistíme a pokrájame na rezančeky.

3. 

cesnak 30 g

Očistíme strúčiky cesnaku a pokrájame na plátky.

4. 

zemiaky 500 g

Zemiaky ošúpeme, jeden necháme v celku a ostatné pokrájame na kocky.

5. 

hovädzie zadné 2.5 kg

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

6. 

masť bravčová 125 g

Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).

7. 

Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.

8. 

Pridáme mäso.

9. 

soľ 4 ČL

Osolíme a miešame pokiaľ sa všetky kúsky mäsa zatiahnu (15 minút).

10. 

voda 4.5 l

Prilejeme vodu. Pridáme postrúhaný zemiak (ten čo sme si nechali v celku),

11. 

...ostatné zemiaky, cesnak...

12. 

...a papriku.

13. 

paprika červená mletá 4 ČL  korenie rasca mletá 2 ČL  korenie čierne mleté 2 ČL

Prisypeme koreniny. Rozmiešame...

14. 

paradajkový pretlak 500 ml  horčica plnotučná 1 PL

...a pridáme pretlak a horčicu.

15. 

Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť