svetvomne.sk

Guláš s pivom

    

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové pliecko500gramov
cesnak8strúčikov
cibuľa1kilogram
hovädzí krk500gramov
korenie gulášové2čajové lyžičky
masť bravčová30gramov
papriková pasta - pikantná-
paradajkový pretlak400mililitrov
pivo svetlé150mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda2polievkové lyžice
voda800mililitrov
voda-

1. 

cibuľa 1 kilogram  masť bravčová 30 gramov  voda 2 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca s roztopenou masťou. Pomaly a za častého premiešavania smažíme takmer pol hodinu. Cibuľa musí zosklovatieť, jemne stmavnúť a nesmie sa pripáliť. Podľa potreby ju môžeme podliať trochou vody.

2. 

hovädzí krk 500 gramov  pivo svetlé 150 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  korenie gulášové 2 čajové lyžičky  voda 800 mililitrov

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Prilejeme pivo, vodu, osolíme, okoreníme a varíme do takmer zmäknutia mäsa.

3. 

bravčové pliecko 500 gramov  paradajkový pretlak 400 mililitrov  papriková pasta - pikantná  voda  cesnak 8 strúčikov  soľ

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k hovädziemu mäsu. Pridáme pretlak a paprikovú pastu (podľa chuti). Pokiaľ sa voda pri varení prvého mäsa veľmi odparila, doplníme ju. Varíme do zmäknutia mäsa. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti dosolíme.

4. 

Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť