svetvomne.sk

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cesnak2strúčiky
Cibuľa300gramov
Hovädzie mäso - stehno600gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mrkva150gramov
Olej slnečnicový1deciliter
Paprika kápia čerstvá2kusy
Petržlen150gramov
Petržlenová vňať
Rybacia omáčka1polievková lyžica
Soľ1čajová lyžička
Voda1liter
Zázvor koreň50gramov

1. 

olej slnečnicový 1 dl  cibuľa 300 g  mrkva 150 g

Na stredne rozpálený olej v hrnci dáme restovať nakrájanú cibuľu a mrkvu.

2. 

petržlen 150 g  zázvor koreň 50 g  cesnak 2 strúčiky

Pridáme nakrájaný petržlen, kúsok zázvoru a dva strúčiky cesnaku.

3. 

hovädzie mäso - stehno 600 g

Pridáme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso a pár krát premiešame kým sa nezatiahne.

4. 

voda 1 l  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 2 ks

Zalejeme vodou a necháme mierne vrieť 60-90 minút.

5. 

rybacia omáčka 1 PL  petržlenová vňať  paprika kápia čerstvá 2 ks

Pridáme lyžicu rybacej omáčky, hrsť petržlenovej vňate a nakrájanú kápiu. Varíme približne 15 minút, kým mäso zmäkne a vyparí sa toľko vody aby zostala stredne hustá omáčka.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť