svetvomne.sk

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

    

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cesnak2strúčiky
cibuľa300gramov
hovädzie stehno600gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
olej slnečnicový1deciliter
paprika kápia čerstvá2kusy
petržlen150gramov
petržlenová vňať-
rybacia omáčka1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
voda1liter
zázvor koreň50gramov

1. 

olej slnečnicový 1 deciliter  cibuľa 300 gramov  mrkva 150 gramov

Na stredne rozpálený olej v hrnci dáme restovať nakrájanú cibuľu a mrkvu.

2. 

petržlen 150 gramov  zázvor koreň 50 gramov  cesnak 2 strúčiky

Pridáme nakrájaný petržlen, kúsok zázvoru a dva strúčiky cesnaku.

3. 

hovädzie stehno 600 gramov

Pridáme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso a pár krát premiešame kým sa nezatiahne.

4. 

voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy

Zalejeme vodou a necháme mierne vrieť 60-90 minút.

5. 

rybacia omáčka 1 polievková lyžica  petržlenová vňať  paprika kápia čerstvá 2 kusy

Pridáme lyžicu rybacej omáčky, hrsť petržlenovej vňate a nakrájanú kápiu. Varíme približne 15 minút, kým mäso zmäkne a vyparí sa toľko vody aby zostala stredne hustá omáčka.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť