svetvomne.sk

Hlivová polievka s rajbaničkou

    

Hustá hlivová polievka so zeleninou a výbornou domácou cestovinou - rajbaničkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cibuľa100gramov
cibuľka jarná2kusy
hliva ustricová350gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
mrkva150gramov
múka hrubá125gramov
olej slnečnicový30mililitrov
petržlen50gramov
petržlenová vňať-
soľ1čajová lyžička
soľ zeleninová Natur-
vajce slepačie1kus
voda2litre

1. 

hliva ustricová 350 gramov

Hlivu umyjeme...

2. 

mrkva 150 gramov  petržlen 50 gramov  cibuľa 100 gramov

... a pokrájame ju na slížiky. Mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.

3. 

olej slnečnicový 30 mililitrov

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom cibuľu.

4. 

maslo 20 gramov

Pridáme zeleninu a kúsok masla. Zeleninu na masle popražíme.

5. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 2 litre

Prisypeme hlivu, pridáme soľ, rascu a korenie. Premiešame a prilejeme horúcu vodu. Varíme 20 minút, do zmäknutia zeleniny.

6. 

múka hrubá 125 gramov  vajce slepačie 1 kus

Zmiešame múku (množstvo upravíme podľa veľkosti vajíčka) a vajce.

7. 

Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať a opäť premiesime.

8. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle.

9. 

Postrúhanú cestovinu - rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

10. 

cibuľka jarná 2 kusy

Z lahôdkovej cibuľky pokrájame vňať. Pridáme ju do uvarenej polievky.

11. 

soľ zeleninová Natur  petržlenová vňať

Prisypeme polovicu z pripravenej rajbaničky, pár minút povaríme. Polievku podľa chuti dosolíme zeleninovou soľou a nakoniec do nej vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Zbytok cestoviny - rajbaničky si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju do inej polievky použiť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť