RECEPTY

Hlivová polievka s rajbaničkou

Hlivová polievka s rajbaničkou

Hustá hlivová polievka so zeleninou a výbornou domácou cestovinou - rajbaničkou.

recept,fotorecept,hliva ustricová,mrkva,cibuľa,Hubové polievky

Hubové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
cibuľka jarná2kusy
hliva ustricová350gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
mrkva150gramov
múka hrubá125gramov
olej slnečnicový30mililitrov
petržlen50gramov
petržlenová vňať-
soľ1čajová lyžička
soľ zeleninová Natur-
vajce slepačie1kus
voda2litre

 

Recept

1. 

hliva ustricová 350 gramov

Hlivu umyjeme...

Hlivu umyjeme......

2. 

mrkva 150 gramov  petržlen 50 gramov  cibuľa 100 gramov

... a pokrájame ju na slížiky. Mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.

... a pokrájame ju na slížiky. Mrkvu a...

3. 

olej slnečnicový 30 mililitrov

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom cibuľu.

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom...

4. 

maslo 20 gramov

Pridáme zeleninu a kúsok masla. Zeleninu na masle popražíme.

Pridáme zeleninu a kúsok masla. Zeleninu na...

5. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 2 litre

Prisypeme hlivu, pridáme soľ, rascu a korenie. Premiešame a prilejeme horúcu vodu. Varíme 20 minút, do zmäknutia zeleniny.

Prisypeme hlivu, pridáme soľ, rascu a korenie....

6. 

múka hrubá 125 gramov  vajce slepačie 1 kus

Zmiešame múku (množstvo upravíme podľa veľkosti vajíčka) a vajce.

Zmiešame múku (množstvo upravíme podľa...

7. 

Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať a opäť premiesime.

Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu...

8. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle.

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle....

9. 

Postrúhanú cestovinu - rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

Postrúhanú cestovinu - rajbaničku rozložíme...

10. 

cibuľka jarná 2 kusy

Z lahôdkovej cibuľky pokrájame vňať. Pridáme ju do uvarenej polievky.

Z lahôdkovej cibuľky pokrájame vňať. Pridáme...

11. 

soľ zeleninová Natur  petržlenová vňať

Prisypeme polovicu z pripravenej rajbaničky, pár minút povaríme. Polievku podľa chuti dosolíme zeleninovou soľou a nakoniec do nej vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Zbytok cestoviny - rajbaničky si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju do inej polievky použiť.

Prisypeme polovicu z pripravenej rajbaničky, pár...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť