Hlivová polievka s hráškom

Hustá hlivová polievka pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete zredukovať, prípadne niektoré podľa chuti ani nepoužiť. Nekorenená bude chutiť aj deťom.
recept,fotorecept,hliva ustricová,zemiaky,zemiaky,hrášok,Hubové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hubové polievky
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
427 g
Energia porcie
426 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
hliva ustricová | 500 1690 | gramov kcal | |
hrášok | 250 190 | gramov kcal | |
korenie chilli | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 30 270 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 1300 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 350 322 | gramov kcal |
Recept
1.
hliva ustricová 500 gramov • zemiaky 250 gramov
Hlivu umyjeme a nadrobno nakrájame. Očistíme a umyjeme zemiaky. Pokrájame na menšie kocky.

2.
olej slnečnicový 30 mililitrov • cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

3.
korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Na cibuľu nasypeme koreniny, rýchlo premiešame...


5.
soľ 2 čajové lyžičky • voda 1200 mililitrov • hrášok 250 gramov
...a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme 15 minút. Pridáme čerstvý, alebo mrazený hrášok a 10 minút polievku ďalej varíme.


7.
Zemiakom polievku zahustíme.

Dobrú chuť!