Rybie filé na cibuli
Diétnejšie pripravená ryba na stôl vianočný i na bežnú konzumáciu počas celého roku.
recept,fotorecept,rybie filé - 100% mäsa,cibuľa,Bravčové mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 500 | gramov | |
maslo | 60 | gramov | |
paprika červená mletá | - | ||
rybie filé - 100% mäsa | 800 | gramov | |
soľ | - |
Recept
1.
rybie filé - 100% mäsa 800 gramov • soľ • paprika červená mletá • cibuľa 500 gramov
Rybie filé necháme takmer rozmraziť. Potom ho z každej strany osolíme a posypeme paprikou. Cibuľu ošúpeme, pokiaľ sa dá pokrájame na tenké kolieska, zvyšok dokrájame na kúsky. Časť cibule pokrájanej na kúsky nasypeme na dno zapekacej misy.
2.
Potom ukladáme postojačky kocky filé. Medzi dve kocky vkladáme 2 kolieska cibule.
3.
maslo 60 gramov
Zbytok koliesok rozoberieme a uložíme ich hore na filé. Navrch poukladáme plátky masla. Zapekaciu misu uzavrieme a dáme piecť. Pečieme pri 200°C asi 40 minút.
4.
Misu odokryjeme a filé 10 minút pri 250°C zapečieme. Čas pečenia je dlhší hlavne kvôli dobrému upečeniu cibule. Samotná ryba by bola upečená podstatne skôr.
5.
Podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.
Dobrú chuť!