Slané mäsovo-kapustové buchty
Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,cibuľa,bravčové mleté mäso,kapusta kvasená,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 400 | gramov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
cukor kryštálový | ¼ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
kapusta kvasená | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 75 | mililitrov | |
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Cesto
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov
V mlieku s trochou cukru necháme vzísť kvások.
2.
múka hladká 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • masť bravčová 75 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
Do misy navážime múku, pridáme vajíčko, rozpustenú masť (prípadne olej), soľ a prilejeme kvások.
3.
Vymiesime cesto ktoré necháme prikryté, na teplom mieste, vykysnúť.
4. Mäsovo-kapustová plnka
cibuľa 120 gramov • masť bravčová 1 polievková lyžica
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme na masti.
5.
bravčové mleté mäso 400 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Mäso 5 minút popražíme a potom...
6.
kapusta kvasená 200 gramov
... pridáme kapustu. Premiešame a 15 minút podusíme. Plnku necháme vychladnúť.
7. Plnenie a pečenie buchiet
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na primeranú hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 12x12cm. Do štvorcov rozdelíme rovnomerne všetku plnku.
8.
Plnku zabalíme do cesta a vytvoríme buchtu.
9.
Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe. Po uložení všetkých buchiet ich necháme 10 minút podkysnúť.
10.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.
Dobrú chuť!