RECEPTY

Slané mäsovo-kapustové buchty

Slané mäsovo-kapustové buchty

Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,cibuľa,bravčové mleté mäso,kapusta kvasená,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso400gramov
cibuľa120gramov
cukor kryštálový¼čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
kapusta kvasená200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová75mililitrov
masť bravčová1polievková lyžica
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
múka hladká-
olej slnečnicový-
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov

V mlieku s trochou cukru necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  masť bravčová 75 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

Do misy navážime múku, pridáme vajíčko, rozpustenú masť (prípadne olej), soľ a prilejeme kvások.

3. 

Vymiesime cesto ktoré necháme prikryté, na teplom mieste, vykysnúť.

4. Mäsovo-kapustová plnka

cibuľa 120 gramov  masť bravčová 1 polievková lyžica

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme na masti.

5. 

bravčové mleté mäso 400 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Mäso 5 minút popražíme a potom...

6. 

kapusta kvasená 200 gramov

... pridáme kapustu. Premiešame a 15 minút podusíme. Plnku necháme vychladnúť.

7. Plnenie a pečenie buchiet

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na primeranú hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 12x12cm. Do štvorcov rozdelíme rovnomerne všetku plnku.

8. 

Plnku zabalíme do cesta a vytvoríme buchtu.

9. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe. Po uložení všetkých buchiet ich necháme 10 minút podkysnúť.

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies