Rýchly hamburger zo sekanej v žemli
![Rýchly hamburger zo sekanej v žemli](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000813/img_sk_4x3/rychly-hamburger-zo-sekanej-v-zemli_00180.jpg)
Obľúbený hamburger na rýchlo pripravenú večeru.
recept,fotorecept,žemľa,bavorská sekaná,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bavorská sekaná | 400 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
horčica plnotučná | 10 | čajových lyžičiek | |
kapusta hlávková biela | 200 | gramov | |
kečup | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
paradajky | 150 | gramov | |
paradajky sušené | 30 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 | gramov | |
žemľa | 10 | kusov |
Recept
1. Príprava ingrediencií
žemľa 10 kusov
Žemle prekrojíme na polovice a poukladáme ich roztvorené na veľkú tácku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0528w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0530w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0531w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0533w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0535w.jpg)
6.
paradajky sušené 30 gramov
Na spestrenie chuti hamburgerov môžeme použiť aj sušené paradajky, ktoré pokrájame na prúžky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0534w.jpg)
7.
bavorská sekaná 400 gramov
Sekanú nakrájame na plátky a primerane ju prekrojíme tak, aby sa vošla do žemle.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0529w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0537w.jpg)
9. Skladanie hamburgerov
horčica plnotučná 10 čajových lyžičiek
Spodnú polovicu každej žemle potrieme horčicou a položíme na ňu horúcu sekanú. Na sekanú položíme primerané množstvo kapusty a cibule.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0543w.jpg)
10.
Na cibuľu uložíme paradajky a plátky uhorky. Nakoniec pridáme kečup. Žemle zatvoríme, jemne pritlačíme a hneď podávame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000813/small/IMG_0544w.jpg)
11.
Ak sa hamburgery neskonzumujú ihneď po príprave uložíme ich po jednej do mikroténového vrecúška, prípadne zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Pred ďalším podávaním ich spolu s vrecúškom ohrejeme v mikrovlnej rúre po dobu 10-15 sekúnd na najvyššom výkone.
Dobrú chuť!