svetvomne.sk

Rýchly hamburger zo sekanej v žemli

    

Obľúbený hamburger na rýchlo pripravenú večeru.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava ingrediencií

žemľa 10 kusov

Žemle prekrojíme na polovice a poukladáme ich roztvorené na veľkú tácku.

Príprava ingrediencií

2. 

kapusta hlávková biela 200 gramov

Kapustu nakrájame na tenké, kratšie pásiky.

3. 

cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu, pokrájame na plátky a rozoberieme.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov

Uhorky pokrájame po dĺžke na plátky.

5. 

paradajky 150 gramov

Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

6. 

paradajky sušené 30 gramov

Na spestrenie chuti hamburgerov môžeme použiť aj sušené paradajky, ktoré pokrájame na prúžky.

7. 

bavorská sekaná 400 gramov

Sekanú nakrájame na plátky a primerane ju prekrojíme tak, aby sa vošla do žemle.

8. 

olej slnečnicový

Sekanú opečieme na panvici s trochou oleja z oboch strán.

9. Skladanie hamburgerov

horčica plnotučná 10 čajových lyžičiek

Spodnú polovicu každej žemle potrieme horčicou a položíme na ňu horúcu sekanú. Na sekanú položíme primerané množstvo kapusty a cibule.

Skladanie hamburgerov

10. 

kečup

Na cibuľu uložíme paradajky a plátky uhorky. Nakoniec pridáme kečup. Žemle zatvoríme, jemne pritlačíme a hneď podávame.

11. 

Ak sa hamburgery neskonzumujú ihneď po príprave uložíme ich po jednej do mikroténového vrecúška, prípadne zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Pred ďalším podávaním ich spolu s vrecúškom ohrejeme v mikrovlnej rúre po dobu 10-15 sekúnd na najvyššom výkone.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť