svetvomne.sk

Prekladané zemiaky

    

Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa200gramov
hrášok250gramov
klobása300gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%½litra
olej slnečnicový-
smotana sladká na varenie1deciliter
soľ3čajové lyžičky
vajce slepačie4kusy
zemiaky1500gramov

1. Zemiaky

zemiaky 1500 gramov

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska.

Zemiaky

2. Cibuľa

cibuľa 200 gramov

Cibuľu očistíme a na drobno nakrájame. Pre väčšiu farebnosť môžeme použiť aj viac druhov cibule.

Cibuľa

3. Klobáska

klobása 300 gramov

Klobásku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

Klobáska

4. Zálievka

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  smotana sladká na varenie 1 deciliter  vajce slepačie 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

V mlieku rozmiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie.

Zálievka

5. Prekladáme zemiaky

olej slnečnicový  hrášok 250 gramov

Dno hlbšieho pekáča potrieme olejom. Zemiaky si rozdelíme na tretiny. Jednu tretinu rovnomerne rozložíme po dne pekáča. Pridáme polovicu pripravenej cibule, polovicu odváženého hrášku (podľa chuti môžeme použiť aj inú zeleninu), rozložíme polovicu nakrájanej klobásky.

Prekladáme zemiaky

6. 

soľ 1 čajová lyžička

Rozložíme druhú tretinu zemiakov, rovnomerne ich osolíme. Pokračujeme vrstvou druhej polovice cibule, hrášku a klobásky. Ukončíme rozložením tretej vrstvy zemiakov. Takto pripravené vrstvy prikryjeme vrchnákom pekáča, alebo alobalom a vložíme do predhriatej rúry, kde ich 20 minút zapečieme na strednom teplotnom stupni.

7. 

Po 20 minútach zemiaky vyberieme, zalejeme pripravenou zálievkou a ďalej pečieme zakryté 30 minút. Nakoniec odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme, aby nám po povrchu zhnedli.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť