Prekladané zemiaky
Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,zemiaky,klobása,smotana sladká na varenie,vajce slepačie,hrášok,Bravčové mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
hrášok | 250 | gramov | |
klobása | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
olej slnečnicový | - | ||
smotana sladká na varenie | 1 | deciliter | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
zemiaky | 1500 | gramov |
Recept
2. Cibuľa
cibuľa 200 gramov
Cibuľu očistíme a na drobno nakrájame. Pre väčšiu farebnosť môžeme použiť aj viac druhov cibule.
4. Zálievka
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • smotana sladká na varenie 1 deciliter • vajce slepačie 4 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
V mlieku rozmiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie.
5. Prekladáme zemiaky
olej slnečnicový • hrášok 250 gramov
Dno hlbšieho pekáča potrieme olejom. Zemiaky si rozdelíme na tretiny. Jednu tretinu rovnomerne rozložíme po dne pekáča. Pridáme polovicu pripravenej cibule, polovicu odváženého hrášku (podľa chuti môžeme použiť aj inú zeleninu), rozložíme polovicu nakrájanej klobásky.
6.
soľ 1 čajová lyžička
Rozložíme druhú tretinu zemiakov, rovnomerne ich osolíme. Pokračujeme vrstvou druhej polovice cibule, hrášku a klobásky. Ukončíme rozložením tretej vrstvy zemiakov. Takto pripravené vrstvy prikryjeme vrchnákom pekáča, alebo alobalom a vložíme do predhriatej rúry, kde ich 20 minút zapečieme na strednom teplotnom stupni.
7.
Po 20 minútach zemiaky vyberieme, zalejeme pripravenou zálievkou a ďalej pečieme zakryté 30 minút. Nakoniec odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme, aby nám po povrchu zhnedli.
Dobrú chuť!