RECEPTY

Prekladané zemiaky

Prekladané zemiaky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.

recept,fotorecept,zemiaky,klobása,smotana sladká na varenie,vajce slepačie,hrášok,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

200

88

gramov

kcal

hrášok

250

190

gramov

kcal

klobása

300

933

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

mlieko polotučné 1,5%

½

240

litra

kcal

olej slnečnicový

0

??

kcal

smotana sladká na varenie

1

??

deciliter

kcal

soľ

3

0

čajové lyžičky

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

zemiaky

1500

1380

gramov

kcal

 

Recept

1. Zemiaky

zemiaky 1500 gramov

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska.

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké...

2. Cibuľa

cibuľa 200 gramov

Cibuľu očistíme a na drobno nakrájame. Pre väčšiu farebnosť môžeme použiť aj viac druhov cibule.

Cibuľu očistíme a na drobno nakrájame. Pre...

3. Klobáska

klobása 300 gramov

Klobásku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

Klobásku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska....

4. Zálievka

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  smotana sladká na varenie 1 deciliter  vajce slepačie 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

V mlieku rozmiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie.

V mlieku rozmiešame vajcia, smotanu, soľ a...

5. Prekladáme zemiaky

olej slnečnicový  hrášok 250 gramov

Dno hlbšieho pekáča potrieme olejom. Zemiaky si rozdelíme na tretiny. Jednu tretinu rovnomerne rozložíme po dne pekáča. Pridáme polovicu pripravenej cibule, polovicu odváženého hrášku (podľa chuti môžeme použiť aj inú zeleninu), rozložíme polovicu nakrájanej klobásky.

Dno hlbšieho pekáča potrieme olejom. Zemiaky si...

6. 

soľ 1 čajová lyžička

Rozložíme druhú tretinu zemiakov, rovnomerne ich osolíme. Pokračujeme vrstvou druhej polovice cibule, hrášku a klobásky. Ukončíme rozložením tretej vrstvy zemiakov. Takto pripravené vrstvy prikryjeme vrchnákom pekáča, alebo alobalom a vložíme do predhriatej rúry, kde ich 20 minút zapečieme na strednom teplotnom stupni.

Rozložíme druhú tretinu zemiakov, rovnomerne...

7. 

Po 20 minútach zemiaky vyberieme, zalejeme pripravenou zálievkou a ďalej pečieme zakryté 30 minút. Nakoniec odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme, aby nám po povrchu zhnedli.

Po 20 minútach zemiaky vyberieme, zalejeme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť