Jahodový sypaný koláč

Osviežujúci šťavnatý sypaný koláč s tvarohom a jahodami.
recept,fotorecept,tvaroh jemný 20% tuku,jahody,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
16
Hmotnosť porcie
174 g
Energia porcie
305 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 121 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 160 621 | gramov kcal | |
hrozienka | 70 199 | gramov kcal | |
jahody | 500 215 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 6 | gramov kcal | |
maslo | 70 514 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka hrubá | 400 1396 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 70 472 | gramov kcal | |
tvaroh jemný 20% tuku | 750 735 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava sypkej zmesi
múka hrubá 400 gramov • cukor práškový 160 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
V mise zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva. Dve tretiny tejto sypkej zmesi rovnomerne rozložíme na plech vystlaný s papierom na pečenie.

2. Príprava mokrej zmesi
vajce slepačie 4 kusy • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • tvaroh jemný 20% tuku 750 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • hrozienka 70 gramov
Mokrú zmes pripravíme zmiešaním vajec s tvarohom, mliekom a cukrom. Do zmesi pridáme hrozienka.

3.
Mokrú zmes nalejeme opatrne na plech so sypkým základom.

4.
jahody 500 gramov • orechy vlašské mleté 70 gramov
Vrch pokryjeme kúskami jahôd a zasypeme sekanými orechami.

5.
maslo 70 gramov
Nakoniec celý koláč opatrne posypeme zvyšnou tretinou sypkej zmesi. Navrch koláča rozmiestnime plátky masla.

6.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút. Koláč v plechu necháme vychladnúť a nakrájame.

Dobrú chuť!