svetvomne.sk

Jahodový sypaný koláč

    

Osviežujúci šťavnatý sypaný koláč s tvarohom a jahodami.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. Príprava sypkej zmesi

múka hrubá 400 gramov  cukor práškový 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

V mise zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva. Dve tretiny tejto sypkej zmesi rovnomerne rozložíme na plech vystlaný s papierom na pečenie.

Príprava sypkej zmesi

2. Príprava mokrej zmesi

vajce slepačie 4 kusy  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  tvaroh jemný 20% tuku 750 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  hrozienka 70 gramov

Mokrú zmes pripravíme zmiešaním vajec s tvarohom, mliekom a cukrom. Do zmesi pridáme hrozienka.

Príprava mokrej zmesi

3. 

Mokrú zmes nalejeme opatrne na plech so sypkým základom.

4. 

jahody 500 gramov  orechy vlašské mleté 70 gramov

Vrch pokryjeme kúskami jahôd a zasypeme sekanými orechami.

5. 

maslo 70 gramov

Nakoniec celý koláč opatrne posypeme zvyšnou tretinou sypkej zmesi. Navrch koláča rozmiestnime plátky masla.

6. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút. Koláč v plechu necháme vychladnúť a nakrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť