svetvomne.sk

Rajecké kapustníky

Kapustníkmi nepohrdne žiadna návšteva.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový3polievkové lyžice
Cukor práškový
Droždie čerstvé
Kapusta biela1kus
Maslo125gramov
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka polohrubá400gramov
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Soľ
Vajce slepačie1kus
Škorica mletá1čajová lyžička

1. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor kryštálový 1 PL  droždie čerstvé  múka polohrubá 400 g  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 1 PL  soľ

Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a 1/3 kocky droždia. Potom pridáme múku, vajce, olej a soľ. Zamiešame, vymiesime a necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

kapusta biela 1 ks  cukor kryštálový 2 PL  olej slnečnicový 1 PL  škorica mletá 1 ČL

Nastrúhame jednu veľkú bielu kapustu. Z oleja a dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel. Pridáme kapustu a rozmiešame s karamelom, sparíme. Mäkkú kapustu dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Plnenie

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na 18 častí, ktoré naplníme kapustovou plnkou.

Plnenie

4. 

maslo 125 g

Poukladáme ich na vymastený plech, potom potrieme rozpusteným maslom. Kapustníčky poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.

5. 

cukor práškový

Kapustníčky poprášime cukrom a môžme servírovať.Dobrú chuť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť