Rajecké kapustníky
Kapustníkmi nepohrdne žiadna návšteva.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | - | ||
droždie čerstvé | - | ||
kapusta hlávková biela | 1 | kus | |
maslo | 125 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1. Príprava cesta
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • droždie čerstvé • múka polohrubá 400 gramov • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • soľ
Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a 1/3 kocky droždia. Potom pridáme múku, vajce, olej a soľ. Zamiešame, vymiesime a necháme hodinu vykysnúť.
2. Príprava plnky
kapusta hlávková biela 1 kus • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • olej slnečnicový 1 polievková lyžica • škorica mletá 1 čajová lyžička
Nastrúhame jednu veľkú bielu kapustu. Z oleja a dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel. Pridáme kapustu a rozmiešame s karamelom, sparíme. Mäkkú kapustu dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.
3. Plnenie
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na 18 častí, ktoré naplníme kapustovou plnkou.
4.
maslo 125 gramov
Poukladáme ich na vymastený plech, potom potrieme rozpusteným maslom. Kapustníčky poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.
Dobrú chuť!