svetvomne.sk

Rajecké kapustníky

    

Kapustníkmi nepohrdne žiadna návšteva.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  droždie čerstvé  múka polohrubá 400 gramov  vajce slepačie 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  soľ

Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a 1/3 kocky droždia. Potom pridáme múku, vajce, olej a soľ. Zamiešame, vymiesime a necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

kapusta hlávková biela 1 kus  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  škorica mletá 1 čajová lyžička

Nastrúhame jednu veľkú bielu kapustu. Z oleja a dvoch lyžíc kryštálového cukru urobíme karamel. Pridáme kapustu a rozmiešame s karamelom, sparíme. Mäkkú kapustu dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Plnenie

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na 18 častí, ktoré naplníme kapustovou plnkou.

Plnenie

4. 

maslo 125 gramov

Poukladáme ich na vymastený plech, potom potrieme rozpusteným maslom. Kapustníčky poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.

5. 

cukor práškový

Kapustníčky poprášime cukrom a môžme servírovať.Dobrú chuť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť