svetvomne.sk

Trvarohové guľky s marhuľovou omáčkou

     

Recept na prípravu jemných guliek z tvarohového cesta, podávaných so sladkým posypom zo strúhanky. Guľky sú preliate sladkokyslou omáčkou z čerstvých marhúľ. Pre väčšiu rodinku odporúčame zdvojnásobiť dávky ingrediencií.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor kryštálový6polievkových lyžíc
Cukor práškový3polievkové lyžice
Cukor vanilkový12gramov
Kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
Marhule500gramov
Maslo20gramov
Múka hrubá90gramov
Pšeničná krupica (detská dehydrovaná)40gramov
Soľ1štipka
Strúhanka8polievkových lyžíc
Tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramov
Vajce slepačie1kus
Voda8polievkových lyžíc

1. Príprava cesta

múka hrubá 90 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 40 g  vajce slepačie 1 ks  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  cukor vanilkový 12 g  soľ 1 štipka  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g

Všetky suroviny zmiesime na cesto. Z cesta odtrhávame malé kúsky a tvarujeme menšie guľôčky.

Príprava cesta

2. 

Guľky vložíme do mierne osolenej vriacej vody a varíme asi 3 minúty potom, ako vyplávajú na povrch. Guľky scedíme a prepláchneme studenou vodou.

3. Príprava posýpky

strúhanka 8 PL  cukor práškový 3 PL  maslo 20 g

Na panvici rozpustíme maslo ...

Príprava posýpky

4. 

... prisypeme strúhanku a pražíme na mierom ohni za stáleho miešania asi 3-4 minúty, pokiaľ nezačne hnednúť. Odstavíme, prisypeme práškový cukor a premiešame.

5. Príprava marhuľovej omáčky

marhule 500 g  voda 8 PL  cukor kryštálový 6 PL

Marhule umyjeme, odkôstkujeme a pokrájame na mesiačiky. Vložíme do hrnca, pridáme vodu a cukor. Varíme asi 20 - 25 minút, pokiaľ sa nerozvaria.

Príprava marhuľovej omáčky

6. 

Hotovú omáčku prepasírujeme cez sitko.

7. 

Guľky podávame posypané opraženou strúhankou a preliate marhuľovou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť