svetvomne.sk

Trvarohové guľky s marhuľovou omáčkou

Recept na prípravu jemných guliek z tvarohového cesta, podávaných so sladkým posypom zo strúhanky. Guľky sú preliate sladkokyslou omáčkou z čerstvých marhúľ. Pre väčšiu rodinku odporúčame zdvojnásobiť dávky ingrediencií.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový6polievkových lyžíc
Cukor práškový3polievkové lyžice
Cukor vanilkový12gramov
Kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
Marhule500gramov
Maslo20gramov
Múka hrubá90gramov
Pšeničná krupica (detská dehydrovaná)40gramov
Soľ1štipka
Strúhanka8polievkových lyžíc
Tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramov
Vajce slepačie1kus
Voda8polievkových lyžíc

1. Príprava cesta

múka hrubá 90 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 40 g  vajce slepačie 1 ks  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  cukor vanilkový 12 g  soľ 1 štipka  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g

Všetky suroviny zmiesime na cesto. Z cesta odtrhávame malé kúsky a tvarujeme menšie guľôčky.

Príprava cesta

2. 

Guľky vložíme do mierne osolenej vriacej vody a varíme asi 3 minúty potom, ako vyplávajú na povrch. Guľky scedíme a prepláchneme studenou vodou.

3. Príprava posýpky

strúhanka 8 PL  cukor práškový 3 PL  maslo 20 g

Na panvici rozpustíme maslo ...

Príprava posýpky

4. 

... prisypeme strúhanku a pražíme na mierom ohni za stáleho miešania asi 3-4 minúty, pokiaľ nezačne hnednúť. Odstavíme, prisypeme práškový cukor a premiešame.

5. Príprava marhuľovej omáčky

marhule 500 g  voda 8 PL  cukor kryštálový 6 PL

Marhule umyjeme, odkôstkujeme a pokrájame na mesiačiky. Vložíme do hrnca, pridáme vodu a cukor. Varíme asi 20 - 25 minút, pokiaľ sa nerozvaria.

Príprava marhuľovej omáčky

6. 

Hotovú omáčku prepasírujeme cez sitko.

7. 

Guľky podávame posypané opraženou strúhankou a preliate marhuľovou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť