RECEPTY

Ryžový nákyp s čokoládovými jablkami

Ryžový nákyp s čokoládovými jablkami

... "mňam mami, to je zákusok. A čo budeme obedovať?"... :)

recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,jablká,Sladké jedlá,Sezónne recepty

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový175gramov
cukor vanilkový15gramov
hrozienka80gramov
jablká1.5kilogramu
kakao - prášok1polievková lyžica
kokos strúhaný100gramov
maslo150gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%1.5litra
múka hrubá-
puding čokoládový - prášok40gramov
ryža guľatozrnná350gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

ryža guľatozrnná 350 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1.5 litra  cukor vanilkový 15 gramov

Ryžu umyjeme na sitku pod tečúcou vodou. Uvaríme ju v mlieku s cukrom do mäkka - takmer na kašu. Počas varenia často miešame aby nám ryža neprihorela. Uvarenú kašu necháme vychladnúť.

2. 

jablká 1.5 kilogramu  cukor kryštálový 50 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Krátko ich povaríme s cukrom a kakaom v hlbokom hrnci.

3. 

puding čokoládový - prášok 40 gramov  voda 100 mililitrov

Puding rozmiešame vo vode, prilejeme ho k jablkám a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

4. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 125 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

5. 

vaječný žĺtok 5 kusov

Primiešame žĺtka, ...

6. 

... vychladenú ryžu ...

7. 

hrozienka 80 gramov

... a hrozienka.

8. 

maslo  múka hrubá

Hlboký úzky pekáč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vložíme a rovnomerne rozotrieme polovicu ryžovej zmesi.

9. 

Na ňu navrstvíme a opatrne, aby sa zmesi nepremiešali, rozotrieme jablká.

10. 

Na jablká položíme opäť vrstvu ryžovej zmesi. Nákyp v pekáči uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 minút. Potom pekáč odokryjeme a nákyp 20 minút dopekáme.

11. 

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 50 gramov  kokos strúhaný 100 gramov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme do neho cukor a kokos.

12. 

Bielkovo-kokosovú penu rozotrieme na 12 malých placiek na nákyp.

13. 

15 minút zapečieme. Nákyp krájame a podávame keď je vychladený na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť