Jablková žemľovka z toastového chleba
recept,fotorecept,chlieb toastový,jablká,jablká,Sladké jedlá,Jedlá pre deti,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb toastový | 720 | gramov | |
cukor práškový | 12 | polievkových lyžíc | |
hrozienka | 100 | gramov | |
jablká | 600 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 400 | mililitrov | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
2.
chlieb toastový 720 gramov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Do pekáča vložíme 8 ks toastového chleba a posypeme cukrom.
3.
jablká 300 gramov
Jablká ošúpeme a postrúhame nahrubo. Rovnomerne ich rozložíme na prvú vrstvu chleba. Prikryjeme druhou vrstvou chleba.
4.
tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov • cukor práškový 4 polievkové lyžice • hrozienka 100 gramov
Tvaroh zmiešame s cukrom a umytými hrozienkami.
5.
Tvaroh rozložíme na druhú vrstvu chleba.
6.
cukor práškový 2 polievkové lyžice • jablká 300 gramov
Prikryjeme treťou vrstvou chleba, posypeme cukrom a opäť rozložíme ošúpané, nahrubo postrúhané jablká. Zakryjeme štvrtou vrstvou chleba.
7.
mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • cukor práškový 2 polievkové lyžice • vaječný žĺtok 4 kusy
V mlieku rozmiešame cukor a vaječné žĺtky.
8.
Obsah pekáča zalejeme nálevom. Pekáč zakryjeme.
9.
Pečieme 30 min. pri teplote 200°C.
10.
vaječný bielok 4 kusy • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do neho cukor.
11.
Sneh natrieme na upečenú žemľovku.
12.
10 minút zapečieme.
Dobrú chuť!