svetvomne.sk

Jablková žemľovka z toastového chleba

    

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
chlieb toastový720gramov
cukor práškový12polievkových lyžíc
hrozienka100gramov
jablká600gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%400mililitrov
tvaroh jemný hrudkovitý500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

1. 

maslo

Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm

Pekáč vymastíme maslom.

2. 

chlieb toastový 720 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Do pekáča vložíme 8 ks toastového chleba a posypeme cukrom.

3. 

jablká 300 gramov

Jablká ošúpeme a postrúhame nahrubo. Rovnomerne ich rozložíme na prvú vrstvu chleba. Prikryjeme druhou vrstvou chleba.

4. 

tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov  cukor práškový 4 polievkové lyžice  hrozienka 100 gramov

Tvaroh zmiešame s cukrom a umytými hrozienkami.

5. 

Tvaroh rozložíme na druhú vrstvu chleba.

6. 

cukor práškový 2 polievkové lyžice  jablká 300 gramov

Prikryjeme treťou vrstvou chleba, posypeme cukrom a opäť rozložíme ošúpané, nahrubo postrúhané jablká. Zakryjeme štvrtou vrstvou chleba.

7. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  cukor práškový 2 polievkové lyžice  vaječný žĺtok 4 kusy

V mlieku rozmiešame cukor a vaječné žĺtky.

8. 

Obsah pekáča zalejeme nálevom. Pekáč zakryjeme.

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 200°C.

10. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do neho cukor.

11. 

Sneh natrieme na upečenú žemľovku.

12. 

10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť