Chrumkavý bielkový chlebík

Recept na krehké chrumkavé sucháre z domáceho bielkového chlebíka s orieškami.
recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor práškový,orechy vlašské,mandle sladké jadrá,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 8 | gramov kcal | |
mandle sladké jadrá | 50 290 | gramov kcal | |
maslo | 10 74 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 160 570 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 50 337 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal |
Recept
1.
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 150 gramov • múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov • soľ
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.


3.
orechy vlašské 50 gramov • mandle sladké jadrá 50 gramov
Do cesta primiešame orechy a vylejeme ho rovnomerne do pripravenej formy.

4.
Pečieme 30 min. pri teplote 170°C.

5.
Po upečení chlebík zatepla vyklopíme a necháme ho vychladnúť.

6.
Chlebík nakrájame na 1-2 mm hrubé plátky. Čím tenšie, tým lepšie.

7.
Plátky chlebíka dosušíme v rúre na 100°C cca 25 minút.

Dobrú chuť!