RECEPTY

Grilážové kocky

Grilážové kocky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tradičné grilážky nielen na Vianoce.

recept,fotorecept,orechy vlašské,mlieko sladené zahustené (kondenzované),tortové oblátky,Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový250gramov
maslo250gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)397gramov
orechy vlašské250gramov
tortové oblátky100gramov
čokoláda-
čokoláda biela-

 

Recept

1. 

orechy vlašské 250 gramov

Vlašské orechy nasekáme nožom, prípadne v kuchynskom elektrickom sekáčiku.

Vlašské orechy nasekáme nožom, prípadne v...

2. 

cukor kryštálový 250 gramov

Cukor za stáleho miešania roztopíme a upálime na karamel. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.

Cukor za stáleho miešania roztopíme a upálime...

3. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.

Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame...

4. 

maslo 250 gramov

Do horúcej zmesi pridáme maslo a miešame do rozpustenia masla.

Do horúcej zmesi pridáme maslo a miešame do...

5. 

Nakoniec prisypeme orechy a zmes dobre premiešame.

Nakoniec prisypeme orechy a zmes dobre...

6. Plníme oblátky

tortové oblátky 100 gramov

Prvú oblátku si položíme na kuchynskú drevenú doštičku. Rovnomerne na ňu rozotrieme primerané množstvo karamelovej zmesi, cca 3,5-4 naberačky o objeme 50 ml.

Prvú oblátku si položíme na kuchynskú...

7. 

Na zmes položíme druhú oblátku a postup opakujeme do položenia poslednej oblátky, na ktorú už karamel nedávame.

Na zmes položíme druhú oblátku a postup...

8. 

Na oblátky položíme druhú kuchynskú drevenú doštičku a oblátky hrncom naplneným vodou zaťažíme. Zaťažené necháme niekoľko hodín v chlade, najlepšie cez noc.

Na oblátky položíme druhú kuchynskú drevenú...

9. 

Z naplnených oblátok ostrým nožom a pomocou pravítka zrežeme okraje. Dávame pozor, aby nám vrchná oblátka nepraskala, preto si ju pri krájaní najprv opatrne nakrojíme a až potom celé oblátky skrojíme.

Z naplnených oblátok ostrým nožom a pomocou...

10. 

Pomocou pravítka narežeme kocky.

Pomocou pravítka narežeme kocky....

11. Zdobíme

čokoláda biela  čokoláda

Povrch môžeme potiahnuť čokoládou a grilážky tématicky vyzdobíme.

Povrch môžeme potiahnuť čokoládou a...

12. Slávnostné grilážové kocky

...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť