RECEPTY

Arašidové grilážky

Arašidové grilážky

Obľúbená grilážová dobrotka s mimoriadne dobrou chuťou arašidov.

recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené,Veľkonočné

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

arašidy pražené nesolené300gramov
cukor kryštálový250gramov
maslo250gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)397gramov
tortové oblátky75gramov

 

Recept

1. 

arašidy pražené nesolené 300 gramov

Arašidy nasekáme v kuchynskom sekáčiku.

2. 

Časť arašidov môže zostať väčšia a časť môže byť takmer pomletá.

3. 

cukor kryštálový 250 gramov

V hrnci pripravíme z cukru karamel.

4. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Pridáme sladené mlieko a necháme rozpustiť.

5. 

maslo 250 gramov

Potom pridáme maslo a miešame do dôkladného vstrebania masla do karamelu.

6. 

Vmiešame arašidy. Za občasného miešania necháme 10-15 minút chladnúť. Zmes sa musí dať dobre natierať na oblátky, nesmie byť ani tuhá, ani tiecť.

7. 

tortové oblátky 75 gramov

Oblátku (rozmer 28x15 cm) položíme na kuchynskú doštičku a rovnomerne na ňu rozotrieme 4 menšie naberačky (objem naberačky cca 50 ml) chladnúcej karamelovej zmesi.

8. 

Na karamelovú zmes položíme druhú oblátku, opäť nanesieme zmes, pokračujeme treťou oblátkou a zmesou. Ukončíme štvrtou oblátkou, jemne pritlačíme, dáme tuhnúť do chladu na 15 minút a potom oblátky zaťažíme (položíme na ne doštičku a menší hrniec s vodou). Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

9. 

Stuhnuté oblátky nakrájame na ľubovolné tvary a porcie (od čoho sa odvíja aj počet porcií, ktoré získame) ostrým nožom. Potom ich ozdobíme.

10. 

Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies