Arašidové grilážky

Obľúbená grilážová dobrotka s mimoriadne dobrou chuťou arašidov.
recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené,Veľkonočné
Suché pečivo
Kategórie
Suché pečivo › Vianočné recepty › Nepečené › Veľkonočné › Vianočné pečivo › Vianočné nepečené dezerty ›Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 300 1755 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 250 1005 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 1287 | gramov kcal | |
tortové oblátky | 75 293 | gramov kcal |
Recept

2.
Časť arašidov môže zostať väčšia a časť môže byť takmer pomletá.




6.
Vmiešame arašidy. Za občasného miešania necháme 10-15 minút chladnúť. Zmes sa musí dať dobre natierať na oblátky, nesmie byť ani tuhá, ani tiecť.

7.
tortové oblátky 75 gramov
Oblátku (rozmer 28x15 cm) položíme na kuchynskú doštičku a rovnomerne na ňu rozotrieme 4 menšie naberačky (objem naberačky cca 50 ml) chladnúcej karamelovej zmesi.

8.
Na karamelovú zmes položíme druhú oblátku, opäť nanesieme zmes, pokračujeme treťou oblátkou a zmesou. Ukončíme štvrtou oblátkou, jemne pritlačíme, dáme tuhnúť do chladu na 15 minút a potom oblátky zaťažíme (položíme na ne doštičku a menší hrniec s vodou). Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

9.
Stuhnuté oblátky nakrájame na ľubovolné tvary a porcie (od čoho sa odvíja aj počet porcií, ktoré získame) ostrým nožom. Potom ich ozdobíme.

10.
Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!