RECEPTY

Arašidové minivežičky

Arašidové minivežičky

Jemné a mäkké vianočné koláčiky z maslovo-smotanového cesta.

recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

45

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

arašidy pražené nesolené100gramov
cukor práškový80gramov
kakao - prášok20gramov
maslo100gramov
múka hladká200gramov
múka hladká-
olej slnečnicový1polievková lyžica
smotana kyslá (14-18% tuku)80gramov
vajce slepačie1kus
čokoláda biela60gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  cukor práškový 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  kakao - prášok 20 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 80 gramov  maslo 100 gramov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, kakao, kyslú smotanu a nesekané zmäknuté maslo. Vypracujeme jemné, nie veľmi pevné cesto. Cesto zakryjeme a necháme hodinu postáť v chladničke.

2. 

múka hladká

Vykrajovacie koliesko ø 4 cm
Vykrajovacie koliesko ø 3 cm
Vykrajovacie koliesko ø 2,5 cm

Cesto prehnetieme a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme tri druhy koliesok: väčšie, stredné a menšie. Z každej veľkosti vykrojíme rovnaký počet koliesok.

3. 

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

Pečieme 8 min. pri teplote 170°C.

5. 

arašidy pražené nesolené 100 gramov

Arašidy krátko opečieme na suchej panvici.

6. 

Najemno pomelieme.

7. 

čokoláda biela 60 gramov

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.

8. 

olej slnečnicový 1 polievková lyžica

Do arašidov pridáme čokoládu a trochu oleja. Dobre vymiešame.

9. 

Arašidovú plnku vložíme do cukrárenského vrecúška.

10. 

Plnkou spájame kolieska od najväčšieho po najmenšie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies