Žĺtkové rezy

Výborné orechové rezy preliate žĺtkovou polevou.
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 530 2057 | gramov kcal | |
maslo | 280 2056 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 280 1888 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 1 ?? | polievková lyžica kcal | |
vaječný bielok | 8 135 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 8 456 | kusov kcal |
Recept
1.
cukor práškový 280 gramov • maslo 280 gramov • vaječný bielok 8 kusov
Vymiešame cukor a maslo (rastlinný tuk). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2.
orechy vlašské mleté 280 gramov • múka polohrubá 200 gramov • puding vanilkový - prášok 1 polievková lyžica
Do cukru s tukom primiešame opatrne orechy, múku, Zlatý klas a nakoniec sneh z bielkov, takto vznikne hustejšie cesto.

3.
Cesto rozotrieme na vopred vymastený a pomúčený plech (42x32 cm), pečieme pri 180°C 20-25 minút.

4. Poleva
vaječný žĺtok 8 kusov • cukor práškový 250 gramov
Vymiešame žĺtky s cukrom na penu, rovnomerne rozotrieme na ešte horúci koláč.

5.
Krájame, keď je žĺtková poleva usušená, nôž namáčame do horúcej vody.

Dobrú chuť!