Orechové kolieska

Recept na prípravu chutného vianočného orechového pečiva s orieškovým krémom a čokoládou. Pečivo má dlhú trvanlivosť, takže môže zdobiť váš stôl počas celých vianočných sviatkov.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,krém orieškovo-kakaový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
krém orieškovo-kakaový | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ¼ 1 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 320 2349 | gramov kcal | |
múka hladká | 400 1388 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 120 809 | gramov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
múka hladká 400 gramov • maslo 320 gramov • cukor práškový 150 gramov • orechy vlašské mleté 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva ¼ čajovej lyžičky
Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vytvorené cesto dáme asi na hodinu do chladničky.

2.
Cesto rozvaľkáme tak, aby malo primeranú hrúbku približne pol centimetra. Z cesta vykrajujeme kolieska.

3.
Vykrojené kusy poukladáme na plech a pečieme približne 10-15 minút na teplote 170 °C.



Dobrú chuť!