Medvedie labky

Tradičné vianočné pečivo.
recept,fotorecept,maslo,orechy vlašské mleté,kakao - prášok,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 90 350 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 24 87 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 20 62 | gramov kcal | |
maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 80 540 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 200 gramov • maslo 150 gramov • cukor práškový 90 gramov • orechy vlašské mleté 80 gramov • kakao - prášok 20 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor vanilkový 8 gramov • škorica mletá
Do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, vanilínový cukor, pomleté orechy, vajce, kakao a 2 štipky škorice. Rukami vymiesime cesto. Vymiesené cesto necháme v chlade stuhnúť.

2. Šúľok
Z cesta urobíme šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.

3. Vtláčame cesto
Kúsky cesta povtláčame do vymastených formičiek a upečieme. Pečieme 13 minút na 150 °C.


Dobrú chuť!