RECEPTY

Medvedie labky

Medvedie labky

Tradičné vianočné pečivo.

recept,fotorecept,maslo,orechy vlašské mleté,kakao - prášok,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový90gramov
cukor vanilkový24gramov
kakao - prášok20gramov
maslo150gramov
múka hladká200gramov
orechy vlašské mleté80gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá-

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 200 gramov  maslo 150 gramov  cukor práškový 90 gramov  orechy vlašské mleté 80 gramov  kakao - prášok 20 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor vanilkový 8 gramov  škorica mletá

Do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, vanilínový cukor, pomleté orechy, vajce, kakao a 2 štipky škorice. Rukami vymiesime cesto. Vymiesené cesto necháme v chlade stuhnúť.

2. Šúľok

Z cesta urobíme šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.

3. Vtláčame cesto

Kúsky cesta povtláčame do vymastených formičiek a upečieme. Pečieme 13 minút na 150 °C.

4. 

cukor vanilkový 16 gramov

Horúce labky vyklopíme a z oboch strán posypeme vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť