svetvomne.sk

Medvedie labky

Tradičné vianočné pečivo.

 

Počet porcií: 35

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:    

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 200 g  maslo 150 g  cukor práškový 90 g  orechy vlašské mleté 80 g  kakao - prášok 20 g  vajce slepačie 1 ks  cukor vanilkový 8 g  škorica mletá

Do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, vanilínový cukor, pomleté orechy, vajce, kakao a 2 štipky škorice. Rukami vymiesime cesto. Vymiesené cesto necháme v chlade stuhnúť.

Príprava cesta

2. Šúľok

Z cesta urobíme šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.

Šúľok

3. Vtláčame cesto

Kúsky cesta povtláčame do vymastených formičiek a upečieme. Pečieme 13 minút na 150 °C.

Vtláčame cesto

4. 

cukor vanilkový 16 g

Horúce labky vyklopíme a z oboch strán posypeme vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť