svetvomne.sk

Gaštanové medvedie labky

Jemné, nadýchané koláčiky. Chutná obmena tradičného vianočného pečiva - medvedie labky.

 

Počet porcií: 60

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

maslo 125 g  cukor práškový 100 g

Varechou vymiešame maslo s cukrom.

2. 

vajce slepačie 2 ks  kakao - prášok 10 g

Primiešame vajíčka a kakao.

3. 

gaštanové pyré mrazené 250 g  múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a múku s kypriacim práškom. Vymiesime rukou cesto, ktoré je pomerne lepivé. Uložíme ho na hodinu do chladničky aby stuhlo.

4. 

maslo  múka polohrubá

Formičky na labky si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

5. 

Cesto po častiach vyberáme z chladničky. Tvoríme z neho primerane veľké guľôčky (ich veľkosť závisí od veľkosti formičiek). Guľôčku vložíme do formičky a roztlačíme. Cesto musí byť maximálne do polovice formičiek - pečením sa nadvihne a vyplní ju celú.

6. 

Naplnené formičky poukladáme na plech a 15 minút pečieme pri teplote 180°C.

7. 

Ešte teplé ich vyklopíme...

8. 

cukor práškový

... a obalíme v cukre.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť