Gaštanové medvedie labky
![Gaštanové medvedie labky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001088/img_sk_4x3/gastanove-medvedie-labky_00180.jpg)
Jemné, nadýchané koláčiky. Chutná obmena tradičného vianočného pečiva - medvedie labky.
recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 250 | gramov | |
kakao - prášok | 10 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
maslo | - | ||
múka hladká | 200 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8532.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8542.jpg)
3.
gaštanové pyré mrazené 250 gramov • múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a múku s kypriacim práškom. Vymiesime rukou cesto, ktoré je pomerne lepivé. Uložíme ho na hodinu do chladničky aby stuhlo.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8544.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8558.jpg)
5.
Cesto po častiach vyberáme z chladničky. Tvoríme z neho primerane veľké guľôčky (ich veľkosť závisí od veľkosti formičiek). Guľôčku vložíme do formičky a roztlačíme. Cesto musí byť maximálne do polovice formičiek - pečením sa nadvihne a vyplní ju celú.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8575.jpg)
6.
Naplnené formičky poukladáme na plech a 15 minút pečieme pri teplote 180°C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8578.jpg)
7.
Ešte teplé ich vyklopíme...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8579.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8584.jpg)
Dobrú chuť!