svetvomne.sk

Vianočné čokoládové tortičky

    

Recept na malé vianočné maškrty z krehkého cesta s jemným krémom.

Kuchtil

Počet porcií

80

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 370 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka  maslo 250 gramov  cukor práškový 120 gramov  vajce slepačie 2 kusy  citrónová kôra

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.

Príprava cesta

2. Vykrajovanie a pečenie

olej slnečnicový

Z cesta vykrajujeme kolieska a pečieme na vymastenom plechu 10 minút pri teplote 180°C.

Vykrajovanie a pečenie

3. Príprava krému

cukor práškový 3 polievkové lyžice  cukor vanilkový 1 polievková lyžica  maslo 125 gramov

Zmäknuté maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame kolieska.

Príprava krému

4. Zdobenie

poleva cukrárska čokoládová 100 gramov  cukrárenské zdobenie - pestré

Takto pripravené tortičky namáčame z jednej strany do čokoládovej polevy. Dozdobíme farebnými sladkými ihličkami alebo orechmi.

Zdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť