Recept na malé vianočné maškrty z krehkého cesta s jemným krémom.
recept,fotorecept,múka hladká 00 Extra,maslo,maslo,cukor práškový,cukor práškový,poleva cukrárska čokoládová,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Kuchtil
Počet porcií
80
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka
1. Príprava cesta
múka hladká 00 Extra 370 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • maslo 250 gramov • cukor práškový 120 gramov • vajce slepačie 2 kusy • citrónová kôra
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.
2. Vykrajovanie a pečenie
Z cesta vykrajujeme kolieska a pečieme na vymastenom plechu 10 minút pri teplote 180°C.
3. Príprava krému
cukor práškový 3 polievkové lyžice • cukor vanilkový 1 polievková lyžica • maslo 125 gramov
Zmäknuté maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame kolieska.
4. Zdobenie
poleva cukrárska čokoládová 100 gramov • cukrárenské zdobenie - pestré
Takto pripravené tortičky namáčame z jednej strany do čokoládovej polevy. Dozdobíme farebnými sladkými ihličkami alebo orechmi.
Dobrú chuť!
citrónová kôra | - | ||
cukor práškový | 120 | gramov | |
cukor práškový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 1 | polievková lyžica | |
cukrárenské zdobenie - pestré | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
maslo | 375 | gramov | |
múka hladká 00 Extra | 370 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
poleva cukrárska čokoládová | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |