svetvomne.sk

Orechové štangle

     

Obľúbená vianočná pochúťka pre malých i veľkých.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta

orechy vlašské mleté 210 g  cukor práškový 210 g  citrónová kôra  vajce slepačie 1 ks

Zmiešame ingrediencie a vypracujeme cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto vyvaľkáme na pocukrenom vále.

3. Príprava polevy

vaječný bielok 2 ks  cukor práškový 250 g

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a premiešame. Polevu rozotrieme po ceste a necháme zaschnúť.

Príprava polevy

4. 

Pokrájame na štangle, nožom namáčaným vo vode poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo potretý maslom. Pečieme asi 20 minút pri teplote 160°C. Po úplnom vychladnutí na plechu uložíme do krabice, do ktorej pridáme kúsok jablka, aby štangličky jemne zmäkli.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť