RECEPTY

Orechové štangle

Orechové štangle

Obľúbená vianočná pochúťka pre malých i veľkých.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,cukor práškový,cukor práškový,vaječný bielok,Suché pečivo,Vianočné recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra-
cukor práškový460gramov
orechy vlašské mleté210gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok2kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

orechy vlašské mleté 210 gramov  cukor práškový 210 gramov  citrónová kôra  vajce slepačie 1 kus

Zmiešame ingrediencie a vypracujeme cesto.

2. 

Cesto vyvaľkáme na pocukrenom vále.

3. Príprava polevy

vaječný bielok 2 kusy  cukor práškový 250 gramov

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor a premiešame. Polevu rozotrieme po ceste a necháme zaschnúť.

4. 

Pokrájame na štangle, nožom namáčaným vo vode poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo potretý maslom. Pečieme asi 20 minút pri teplote 160°C. Po úplnom vychladnutí na plechu uložíme do krabice, do ktorej pridáme kúsok jablka, aby štangličky jemne zmäkli.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies