svetvomne.sk

Tradičné orechové medovníky

    

Tradičné medovníky sa v minulosti piekli bez tuku

Kuchtil

Počet porcií

100

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 220 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

med 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  korenie klinčeky mleté ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý 1 štipka

Pridáme med a korenie (môžeme použiť aj hotovú koreniacu zmes do perníkov).

3. 

orechy vlašské mleté 100 gramov

Prisypeme orechy...

4. 

...a zamiešame.

5. 

múka hladká 650 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom...

6. 

...a vypracujeme cesto. Cesto odložíme do chladu na 3 hodiny odležať.

7. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.

8. 

Vykrajujeme rôzne tvary.

9. 

vajce slepačie 1 kus

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

orechy vlašské

Ozdobíme kúskami orechov.

11. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť