svetvomne.sk

Tradičné orechové medovníky

     

Tradičné medovníky sa v minulosti piekli bez tuku

Kuchtil

Počet porcií

100

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 220 g

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

med 2 PL  škorica mletá 1 ČL  korenie klinčeky mleté ½ ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL  muškátový oriešok mletý 1 štipka

Pridáme med a korenie (môžeme použiť aj hotovú koreniacu zmes do perníkov).

3. 

orechy vlašské mleté 100 g

Prisypeme orechy...

4. 

...a zamiešame.

5. 

múka hladká 650 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom...

6. 

...a vypracujeme cesto. Cesto odložíme do chladu na 3 hodiny odležať.

7. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.

8. 

Vykrajujeme rôzne tvary.

9. 

vajce slepačie 1 ks

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

orechy vlašské

Ozdobíme kúskami orechov.

11. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť