Tradičné orechové medovníky
Tradičné medovníky sa v minulosti piekli bez tuku!
recept,fotorecept,med,orechy vlašské mleté,orechy vlašské,Suché pečivo,Bezlaktózové,Vianočné recepty,Sezónne recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 220 | gramov | |
korenie klinčeky mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
med | 2 | polievkové lyžice | |
muškátový oriešok mletý | 1 | štipka | |
múka hladká | 650 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy vlašské | - | ||
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
2.
med 2 polievkové lyžice • škorica mletá 1 čajová lyžička • korenie klinčeky mleté ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý 1 štipka
Pridáme med a korenie (môžeme použiť aj hotovú koreniacu zmes do perníkov).
4.
...a zamiešame.
5.
múka hladká 650 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom...
6.
...a vypracujeme cesto. Cesto odložíme do chladu na 3 hodiny odležať.
8.
Vykrajovacie formičky stredné - rôzne tvary
Vykrajujeme rôzne tvary.
9.
vajce slepačie 1 kus
Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
11.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!