RECEPTY

Tradičné orechové medovníky

Tradičné orechové medovníky

Tradičné medovníky sa v minulosti piekli bez tuku!

recept,fotorecept,med,orechy vlašské mleté,orechy vlašské,Suché pečivo,Vianočné recepty,Bezlaktózové

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

100

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový220gramov
korenie klinčeky mleté½čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva10gramov
med2polievkové lyžice
muškátový oriešok mletý1štipka
múka hladká650gramov
múka hladká-
orechy vlašské-
orechy vlašské mleté100gramov
vajce slepačie5kusov
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 220 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

med 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  korenie klinčeky mleté ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý 1 štipka

Pridáme med a korenie (môžeme použiť aj hotovú koreniacu zmes do perníkov).

3. 

orechy vlašské mleté 100 gramov

Prisypeme orechy...

4. 

...a zamiešame.

5. 

múka hladká 650 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom...

6. 

...a vypracujeme cesto. Cesto odložíme do chladu na 3 hodiny odležať.

7. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.

8. 

Vykrajovacie formičky stredné - rôzne tvary

Vykrajujeme rôzne tvary.

9. 

vajce slepačie 1 kus

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

orechy vlašské

Ozdobíme kúskami orechov.

11. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies