Mandarinkové linecké srdiečka

Srdiečka z lineckého cesta máčané v mandarínkovej poleve a zdobené gumovými medvedíkmi.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 220 854 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 8 29 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | kcal | |
mandarínková šťava čerstvá | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 280 2056 | gramov kcal | |
múka hladká | 500 1735 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 100 674 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 500 gramov • maslo 280 gramov • cukor práškový 120 gramov • orechy vlašské mleté 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 ĆL • vaječný žĺtok 2 kusy • vajce slepačie 1 kus • soľ
Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Hneď ako maslo zmäkne, do misy pridáme múku, cukor, štipku soli, mleté orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vaječné žĺtky, celé vajce. Rukami vymiesime cesto.

2.
Cesto necháme 30 minút odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150° C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 150 ° C. Hotové koláčiky necháme vychladnúť.

3.
cukor práškový 100 gramov • mandarínková šťava čerstvá 2 polievkové lyžice
Polevu pripravíme rozpustením cukru v mandarínkovej šťave.

4.
Srdiečka z jednej strany namáčame v poleve. Srdiečka môžme ozdobiť gumovými medvedíkmi. Necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!