svetvomne.sk

Mandarinkové linecké srdiečka

    

Srdiečka z lineckého cesta máčané v mandarínkovej poleve a zdobené gumovými medvedíkmi.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 500 gramov  maslo 280 gramov  cukor práškový 120 gramov  orechy vlašské mleté 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 ĆL  vaječný žĺtok 2 kusy  vajce slepačie 1 kus  soľ

Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Hneď ako maslo zmäkne, do misy pridáme múku, cukor, štipku soli, mleté orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vaječné žĺtky, celé vajce. Rukami vymiesime cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto necháme 30 minút odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150° C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 150 ° C. Hotové koláčiky necháme vychladnúť.

3. 

cukor práškový 100 gramov  mandarínková šťava čerstvá 2 polievkové lyžice

Polevu pripravíme rozpustením cukru v mandarínkovej šťave.

4. 

Srdiečka z jednej strany namáčame v poleve. Srdiečka môžme ozdobiť gumovými medvedíkmi. Necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť