svetvomne.sk

Kávovníky

    

Vynikajúce kávové mini keksy s čokoládou a mandľou navrchu.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Čokoládovo- kávová zmes

espresso 50 mililitrov  čokoláda 85% 100 gramov

Uvaríme silné espresso. Horkú čokoládu nalámanú na menšie kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopenej čokolády pridáme espresso.

Čokoládovo- kávová zmes

2. Príprava cesta

maslo 100 gramov  cukor práškový 50 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Maslo necháme trochu povoliť. Nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré vymiešame s práškovým cukrom a vaječným žĺtkom.

Príprava cesta

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 200 gramov

Do zmesi vmiešame 1 polievkovú lyžicu čokoládovo- kávovej zmesi. Primiešame múku a vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto

4. Pečieme

Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150 ° C. Cesto rozvaľkáme na placku vysokú asi 3 mm a vykrajujeme buď kvetinky alebo kolieska. Jednotlivé kúsky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme 10 minút pri 150 ° C.

Pečieme

5. Zdobíme

poleva cukrárska oriešková 50 gramov  mandle sladké jadrá 50 gramov

Na polovicu vychladených koliesok nanesieme vždy čajovú lyžičku čokoládovo- kávovej zmesi a prikryjeme zvyšnými kolieskami. Ozdobíme cukrárskou polevou a jadrami sladkých mandlí.

Zdobíme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť