Krehké lepené kolieska

Tradičné vianočné pečivo spájané lekvárom z netradičného cesta.
recept,fotorecept,maslo,múka hladká,múka hladká,cukor práškový,cukor práškový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
cukor práškový | 4 156 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 36 130 | gramov kcal | |
lekvár podľa vlastného výberu | 0 ?? | kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal |
Recept
1. Cesto
maslo 250 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 250 gramov • cukor vanilkový 12 gramov • cukor práškový 150 gramov
Maslo nasekáme, pridáme šľahačku, hladkú múku, polohrubú múku, vanilkový cukor a práškový cukor.

2.
Dokonale vypracujeme cesto. Miesime dovtedy kým sa nám nestratia aj čo najmenšie hrudky z rozdrobeného tuku.

3.
Časť cesta odoberieme a na pomúčenej doske rozvaľkáme na primerane tenko. Z cesta vykrajujeme kolieska a srdiečka. Do stredu srdiečok vykrojíme malé otvory.

4.
Upečieme v rozohriatej rúre, na plechu vyloženom papierom na pečenie, do ružova. Po vychladnutí natierame na kolieska lekvár a spájame s vrchnými upečenými srdiečkami.

5.
cukor vanilkový 24 gramov • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Práškový cukor zmiešame s vanilkovým cukrom a zlepené koláčiky posypeme.

Dobrú chuť!