Sladkokyslá mliečna fazuľačka
Obľúbená hustá mliečna fazuľová polievka. Podávame s maslom, ktoré výrazne zjemní chuť.
recept,fotorecept,zemiaky,fazuľa biela sterilizovaná,mlieko plnotučné 3,5%,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
fazuľa biela sterilizovaná | 500 | gramov | |
korenie rasca mletá | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | ||
múka hladká | 1.5 | polievkovej lyžice | |
ocot | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 1 | ||
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov • voda 1 L • soľ 2 čajové lyžičky • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do sladko-slanej vody.
4.
múka hladká 1.5 polievkovej lyžice • ocot 3 polievkové lyžice • korenie rasca mletá
Polievku posypeme rascou. Do zbytku mlieka vmiešame múku a zátrepku pridáme do polievky. Prevaríme, odstavíme zo sporáka a primiešame po lyžiciach ocot podľa chuti. Polievku môžeme ešte podľa chuti dosladiť.
Dobrú chuť!