svetvomne.sk

Pórová polievka s opraženým cícerom

     

Jesenná pórová polievka, ktorá vás zahreje.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bujón kurací20gramov
Cícer sušený150gramov
Korenie biele mleté½čajovej lyžičky
Maslo80gramov
Múka hladká4polievkové lyžice
Olej olivový1polievková lyžica
Pór500gramov
Semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)1čajová lyžička
Soľ1.25čajovej lyžičky
Voda2litre
Zemiaky500gramov

1. 

cícer sušený 150 g

Cícer namočíme na noc do vody a na druhý deň ho uvaríme do mäkka. Scedíme a ľahko osušíme.

2. 

olej olivový 1 PL  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.) 1 ČL  soľ ¼ ČL

Potom ho opražíme na oleji. Osolíme a dochutíme napr. ľanovými a sezamovými semiačkami.

3. 

pór 500 g  maslo 80 g  soľ 1 ČL  korenie biele mleté ½ ČL

Pór umyjeme, nakrájame a opražíme na masle. Pridáme soľ a korenie...

4. 

múka hladká 4 PL  voda 2 l  bujón kurací 20 g

... poprášime múkou. Premiešame a prilejeme horúcu vodu, v ktorej sme rozmiešali bujón.

5. 

zemiaky 500 g

Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Varíme za občasného miešania 20 minút, do zmäknutia zemiakov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť