svetvomne.sk

Pórová polievka s opraženým cícerom

    

Jesenná pórová polievka, ktorá vás zahreje.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bujón kurací20gramov
cícer sušený150gramov
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
maslo80gramov
múka hladká4polievkové lyžice
olej olivový1polievková lyžica
pór500gramov
semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)1čajová lyžička
soľ1.25čajovej lyžičky
voda2litre
zemiaky500gramov

1. 

cícer sušený 150 gramov

Cícer namočíme na noc do vody a na druhý deň ho uvaríme do mäkka. Scedíme a ľahko osušíme.

2. 

olej olivový 1 polievková lyžica  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.) 1 čajová lyžička  soľ ¼ čajovej lyžičky

Potom ho opražíme na oleji. Osolíme a dochutíme napr. ľanovými a sezamovými semiačkami.

3. 

pór 500 gramov  maslo 80 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

Pór umyjeme, nakrájame a opražíme na masle. Pridáme soľ a korenie...

4. 

múka hladká 4 polievkové lyžice  voda 2 litre  bujón kurací 20 gramov

... poprášime múkou. Premiešame a prilejeme horúcu vodu, v ktorej sme rozmiešali bujón.

5. 

zemiaky 500 gramov

Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Varíme za občasného miešania 20 minút, do zmäknutia zemiakov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť