svetvomne.sk

Bravčové kocky v pórovej omáčke

    

Mäkučké mäso, jemne chrumkavý pór a lahodná smotanová omáčka...mňam :) Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové stehno600gramov
cibuľa200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
pór400gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda250mililitrov

1. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové stehno 600 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli. Orestujeme, posolíme, okoreníme a pridáme rascu.

3. 

voda 250 mililitrov

Premiešame, prilejeme vodu a udusíme do mäkka.

4. 

pór 400 gramov

Pór očistíme, pokrájame na tenké kolieska a rozoberieme.

5. 

Pridáme do uvareného mäsa, premiešame a 5 minút povaríme.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Prilejeme smotanu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť