svetvomne.sk

Bravčové kocky v pórovej omáčke

     

Mäkučké mäso, jemne chrumkavý pór a lahodná smotanová omáčka...mňam :) Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové stehno600gramov
Cibuľa200gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový30mililitrov
Pór400gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda250mililitrov

1. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové stehno 600 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli. Orestujeme, posolíme, okoreníme a pridáme rascu.

3. 

voda 250 ml

Premiešame, prilejeme vodu a udusíme do mäkka.

4. 

pór 400 g

Pór očistíme, pokrájame na tenké kolieska a rozoberieme.

5. 

Pridáme do uvareného mäsa, premiešame a 5 minút povaríme.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Prilejeme smotanu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť