svetvomne.sk

Bravčové stehno s ustricovou omáčkou

    

Bravčové soté lákavej vôňe a chuti. Vhodnou prílohou môže byť kuskus, tarhoňa alebo ryža.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

2 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové stehno300gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa1kus
cukor kryštálový1polievková lyžica
olej slnečnicový1polievková lyžica
smotana na varenie (10-12% tuku)50mililitrov
ustricová omáčka3polievkové lyžice

1. Marinovanie mäsa

bravčové stehno 300 gramov  cesnak 3 strúčiky  ustricová omáčka 3 polievkové lyžice  smotana na varenie (10-12% tuku) 50 mililitrov

Do misky vložíme mäso nakrájané na tenké kúsky, nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme ustricovú omáčku a smotanu. Premiešame a necháme odstáť v chlade asi hodinu.

2. Dusenie na panvici

olej slnečnicový 1 polievková lyžica  cibuľa 1 kus  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme s trochou oleja na rozpálenej panvici. Pridáme marinované mäso, vodu, cukor a varíme asi hodinu. Podlievame podľa potreby.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť