svetvomne.sk

Bravčové stehno s ustricovou omáčkou

Bravčové soté lákavej vôňe a chuti. Vhodnou prílohou môže byť kuskus, tarhoňa alebo ryža.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 2 h. 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové stehno300gramov
Cesnak3strúčiky
Cibuľa1kus
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Olej slnečnicový1polievková lyžica
Smotana na varenie (10-12% tuku)50mililitrov
Ustricová omáčka3polievkové lyžice

1. Marinovanie mäsa

bravčové stehno 300 g  cesnak 3 strúčiky  ustricová omáčka 3 PL  smotana na varenie (10-12% tuku) 50 ml

Do misky vložíme mäso nakrájané na tenké kúsky, nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme ustricovú omáčku a smotanu. Premiešame a necháme odstáť v chlade asi hodinu.

2. Dusenie na panvici

olej slnečnicový 1 PL  cibuľa 1 ks  cukor kryštálový 1 PL

Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme s trochou oleja na rozpálenej panvici. Pridáme marinované mäso, vodu, cukor a varíme asi hodinu. Podlievame podľa potreby.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť