svetvomne.sk

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

    

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové stehno650gramov
cesnak4strúčiky
cukor kryštálový3polievkové lyžice
ocot3čajové lyžičky
olej fritovací300mililitrov
paradajkový pretlak50mililitrov
pór90gramov
soľ0
uhorka šalátová150gramov
vajce slepačie3kusy
voda3polievkové lyžice
víno ryžové3čajové lyžičky
víno ryžové15polievkových lyžíc
zázvor koreň30gramov
škrob kukuričný3čajové lyžičky
škrob kukuričný3polievkové lyžice

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 650 gramov

Bravčové mäso najprv pokrájame na tenké plátky, potom na rezančeky 3 cm dlhé a 2 cm široké.

Príprava mäsa

2. 

vajce slepačie 3 kusy  škrob kukuričný 3 čajové lyžičky  soľ  víno ryžové 3 čajové lyžičky

Vajce ušľaháme so škrobom, štipkou soli a ryžovým vínom. Pridáme mäso.

3. 

uhorka šalátová 150 gramov  pór 90 gramov  zázvor koreň 30 gramov  cesnak 4 strúčiky

Šalátovú uhorku pokrájame na plátky 4 cm dlhé a 2 cm široké. Ošúpaný zázvor, cesnak pokrájame na plátky. Pór opláchneme a takisto ho pokrájame na plátky.

4. Príprava omáčky

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  ocot 3 čajové lyžičky  soľ  víno ryžové 15 polievkových lyžíc  škrob kukuričný 3 polievkové lyžice  voda 3 polievkové lyžice

Zmiešame cukor s octom, štipkou soli, ryžovým vínom, škrobom a vodou.

Príprava omáčky

5. Fritovanie mäsa

olej fritovací 300 mililitrov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Rozpálime olej vo woku. Pridáme bravčové mäso a fritujeme ho dozlatista na strednom ohni. Potom mäso vyberieme.

Fritovanie mäsa

6. 

paradajkový pretlak 50 mililitrov

Olej vylejeme, zostane len olejový povrch. Vo woku krátko opražíme pripravený pór, zázvor, cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, plátky uhorky. krátko všetko opražíme. Prilejeme omáčku a uvedieme do varu. Omáčku varíme tak dlho, kým trochu nezhustne. Pridáme mäso a ešte raz krátko prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť