RECEPTY

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

recept,fotorecept,bravčové stehno,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno650gramov
cesnak4strúčiky
cukor kryštálový3polievkové lyžice
ocot3čajové lyžičky
olej fritovací300mililitrov
paradajkový pretlak50mililitrov
pór90gramov
soľ0
uhorka šalátová150gramov
vajce slepačie3kusy
voda3polievkové lyžice
víno ryžové3čajové lyžičky
víno ryžové15polievkových lyžíc
zázvor koreň30gramov
škrob kukuričný3čajové lyžičky
škrob kukuričný3polievkové lyžice

 

Recept

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 650 gramov

Bravčové mäso najprv pokrájame na tenké plátky, potom na rezančeky 3 cm dlhé a 2 cm široké.

Bravčové mäso najprv pokrájame na tenké...

2. 

vajce slepačie 3 kusy  škrob kukuričný 3 čajové lyžičky  soľ  víno ryžové 3 čajové lyžičky

Vajce ušľaháme so škrobom, štipkou soli a ryžovým vínom. Pridáme mäso.

Vajce ušľaháme so škrobom, štipkou soli a...

3. 

uhorka šalátová 150 gramov  pór 90 gramov  zázvor koreň 30 gramov  cesnak 4 strúčiky

Šalátovú uhorku pokrájame na plátky 4 cm dlhé a 2 cm široké. Ošúpaný zázvor, cesnak pokrájame na plátky. Pór opláchneme a takisto ho pokrájame na plátky.

Šalátovú uhorku pokrájame na plátky 4 cm...

4. Príprava omáčky

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  ocot 3 čajové lyžičky  soľ  víno ryžové 15 polievkových lyžíc  škrob kukuričný 3 polievkové lyžice  voda 3 polievkové lyžice

Zmiešame cukor s octom, štipkou soli, ryžovým vínom, škrobom a vodou.

Zmiešame cukor s octom, štipkou soli, ryžovým...

5. Fritovanie mäsa

olej fritovací 300 mililitrov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Rozpálime olej vo woku. Pridáme bravčové mäso a fritujeme ho dozlatista na strednom ohni. Potom mäso vyberieme.

Rozpálime olej vo woku. Pridáme bravčové mäso...

6. 

paradajkový pretlak 50 mililitrov

Olej vylejeme, zostane len olejový povrch. Vo woku krátko opražíme pripravený pór, zázvor, cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, plátky uhorky. krátko všetko opražíme. Prilejeme omáčku a uvedieme do varu. Omáčku varíme tak dlho, kým trochu nezhustne. Pridáme mäso a ešte raz krátko prevaríme.

Olej vylejeme, zostane len olejový povrch. Vo...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť