RECEPTY

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Recept na zákusok s kokosovým korpusom, pudingovým krémom a šľahačkou.

recept,fotorecept,kokos strúhaný,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový6polievkových lyžíc
cukor kryštálový90gramov
cukor vanilkový30gramov
kokos strúhaný120gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo180gramov
mlieko polotučné 1,5%550mililitrov
múka polohrubá100gramov
puding vanilkový - prášok37gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. Príprava kokosového korpusu

vaječný bielok 5 kusov  cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc  múka polohrubá 100 gramov  kokos strúhaný 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.

2. 

Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom.

4. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 37 gramov  cukor kryštálový 90 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov

V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

5. 

maslo 180 gramov

Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom.

6. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.

7. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor vanilkový 20 gramov

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť