Kokosový krémeš
Recept na zákusok s kokosovým korpusom, pudingovým krémom a šľahačkou.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 6 | polievkových lyžíc | |
cukor kryštálový | 90 | gramov | |
cukor vanilkový | 30 | gramov | |
kokos strúhaný | 120 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 550 | mililitrov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov |
Recept
1. Príprava kokosového korpusu
vaječný bielok 5 kusov • cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc • múka polohrubá 100 gramov • kokos strúhaný 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov
Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.
2.
Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.
4. Príprava krému
puding vanilkový - prášok 37 gramov • cukor kryštálový 90 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • vaječný žĺtok 5 kusov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov
V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.
6.
Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.
7. Príprava šľahačky
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • cukor vanilkový 20 gramov
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!