svetvomne.sk

Kokosový krémeš

    

Recept na zákusok s kokosovým korpusom, pudingovým krémom a šľahačkou.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava kokosového korpusu

vaječný bielok 5 kusov  cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc  múka polohrubá 100 gramov  kokos strúhaný 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.

Príprava kokosového korpusu

2. 

Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom.

4. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 37 gramov  cukor kryštálový 90 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov

V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

Príprava krému

5. 

maslo 180 gramov

Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom.

6. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.

7. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor vanilkový 20 gramov

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.

Príprava šľahačky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť