RECEPTY

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na zákusok s kokosovým korpusom, pudingovým krémom a šľahačkou.

recept,fotorecept,kokos strúhaný,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

6

362

polievkových lyžíc

kcal

cukor kryštálový

90

362

gramov

kcal

cukor vanilkový

30

109

gramov

kcal

kokos strúhaný

120

832

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

15

12

gramov

kcal

maslo

180

1322

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

550

264

mililitrov

kcal

múka polohrubá

100

356

gramov

kcal

puding vanilkový - prášok

37

??

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

vaječný bielok

5

85

kusov

kcal

vaječný žĺtok

5

285

kusov

kcal

 

Recept

1. Príprava kokosového korpusu

vaječný bielok 5 kusov  cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc  múka polohrubá 100 gramov  kokos strúhaný 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne vmiešame cukor, múku, kokos a prášok do pečiva.

Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého opatrne...

2. 

Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170°C asi 15 minút.

Cesto vylejeme na menší (20 x 30 cm) plech,...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Ešte teplý plát navlhčíme prevareným mliekom.

Ešte teplý plát navlhčíme prevareným...

4. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 37 gramov  cukor kryštálový 90 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov

V troche studeného mlieka rozmiešame puding, cukor a žľtky. Vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

V troche studeného mlieka rozmiešame puding,...

5. 

maslo 180 gramov

Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Vychladnutú kašu vyšľaháme so zmäknutým...

6. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus.

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus....

7. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor vanilkový 20 gramov

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Natrieme na zákusok a posypeme kokosom, dáme zachladiť a pokrájame na kocky.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť