svetvomne.sk

Strapačky s kyslou kapustou

     

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa1kus
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Kapusta kvasená750gramov
Korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
Korenie čierne celé¼čajovej lyžičky
Múka polohrubá300gramov
Slanina oravská300gramov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie1kus
Voda200mililitrov
Zemiaky600gramov
Zemiakové halušky - strapačky

1. 

zemiaky 600 g  múka polohrubá 300 g  vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ČL  Zemiakové halušky - strapačky recept

Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájsť na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"

2. 

slanina oravská 300 g

Slaninku nakrájame na kocky, na panvici ju uškvaríme.

3. 

cibuľa 1 ks

Oškvarky vyberieme do misky. Na vyškvarenej masti speníme cibuľu do sklovita.

4. 

kapusta kvasená 750 g  korenie čierne celé ¼ ČL  korenie rasca drvená ¼ ČL  voda 200 ml

K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.

5. 

cukor kryštálový 1 PL

Kapustu dochutíme cukrom.

6. 

Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť