Strapačky s kyslou kapustou
![Strapačky s kyslou kapustou](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000666/img_sk_4x3/strapacky-s-kyslou-kapustou_00180.jpg)
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
recept,fotorecept,slanina oravská,kapusta kvasená,zemiaky,múka polohrubá,Cestoviny,Slovenská kuchyňa,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Cestoviny
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiakové halušky - strapačky recept | - | ||
cibuľa | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
kapusta kvasená | 750 | gramov | |
korenie rasca drvená | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne celé | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 300 | gramov | |
slanina oravská | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • múka polohrubá 300 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • Zemiakové halušky - strapačky recept
Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájsť na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1971.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1947.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1952.jpg)
4.
kapusta kvasená 750 gramov • korenie čierne celé ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1963.jpg)
6.
Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/kapustove-strapacky.jpg)
Dobrú chuť!