Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
recept,fotorecept,slanina oravská,kapusta kvasená,zemiaky,múka polohrubá,Cestoviny,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Cestoviny
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
| Zemiakové halušky - strapačky recept | 0 ?? | kcal | |
| cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
| cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
| kapusta kvasená | 750 150 | gramov kcal | |
| korenie rasca drvená | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie čierne celé | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
| múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
| slanina oravská | 300 1770 | gramov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
| voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
| zemiaky | 600 552 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • múka polohrubá 300 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • Zemiakové halušky - strapačky recept
Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájsť na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"



4.
kapusta kvasená 750 gramov • korenie čierne celé ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.

6.
Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.

Dobrú chuť!























